Přejít k hlavnímu obsahu

Chci ukázat, co ve mně je, říká před Tipsport CS:GO Bratislava sniper SINNERS forsyy

26. 3. 2022 | 15:35 Counter-Strike 2 Rozhovor
SINNERS jsou považováni za jednoho z hlavních favoritů Tipsport CS:GO Bratislava. Svůj podíl na očekávání před turnajem má také David „forsyy“ Bílý. Pro 20letého střelce půjde o offline premiéru v dresu SINNERS. „Každá CZ/SK LANka je super,“ těší se mladý hráč na slovenský turnaj.
Forsyy v dresu SINNERS
Forsyy v dresu SINNERS
Zdroj: SINNERS Esports

V čem je angažmá v SINNERS rozdílné oproti ENTERPRISE?

Největší rozdíl je asi ten, že jsou tu individuálně silnější hráči než v EP a také styl hry v SINNERS je celkově trochu jiný. Musím též uznat, že SINNERS jako organizace je o pár levelů výše, než bylo EP a vše tu funguje, jak má. Ale moje vzpomínky na angažmá v EP jsou jen a jen pozitivní. 

Jsi spokojený se svým dosavadním progresem?

Určitě jsem. Tyto čtyři měsíce byly dost náročné, ale zároveň jsem se toho neskutečně moc naučil. Já mám vždy celkem úzké pouto s IGL, abych pochopil, jak tu hru chce reálně hrát. Díky tomu jsem se naučil mnoho nových věcí. Díky Sebovi jsem objevil nové pohledy na hru, které mě dost posunuly. Seba je asi nejlepší hráč, se kterým jsem kdy hrál, ať už skillem, nebo jeho decision-makingem a knowledgem.
Jsem celkem spokojený se svými výkony během těchto měsíců. Myslím si, že od teď to bude jen a jen lepší. Snažím se pracovat na svých chybách a myslím si, že to zvládám. Časem určitě budu o dost lepší, než jsem teď, a potrápím i ty nejlepší.

Změnila se tvá hra od příchodu do SINNERS?

Byl jsem zvyklý na nějaký systém a callování Erika. Jakmile jsem přišel do SINNERS, tak ta hra byla dost jiná, ale časem jsem se dostal na stejnou vlnu jako kluci a poté to už byla jen otázka času, kdy začnu performovat dobře a vyhrávat.

V poslední době se ale SINNERS tolik nedaří. Čím si to vysvětluješ?

Někdy dokážeme zahrát velmi silnou hru a někdy bohužel děláme zbytečné chyby, které nás poté stojí zápasy. To období, kdy děláme zbytečné chyby, máme už asi dva týdny a kvůli tomu jsme prohráli dost zápasů. Ale důležité je, že se velmi snažíme, aby se tohle nedělo a pracujeme na tom každý trénink. Myslím si, že už je toto období za námi a teď budeme ještě silnější než předtím.

Sledoval jsi uzavřenou kvalifikaci na Tipsport CS:GO? Pokud ano, co říkáš na úroveň týmů?

Sledoval jsem jen výsledky a viděl pár kol v nějakých zápasech, ale úplně jsem tomu nevěnoval větší pozornost. Úroveň týmů byla asi v pohodě, jsem rád, že se do Bratislavy dostali Sampi, kde mám pár kamarádů a dost se mi líbí, že se každým dnem zlepšují a pracují na sobě.

Je pro tebe Tipsport CS:GO v Bratislavě speciální jakožto první LAN v dresu SINNERS?

Každá CZ/SK LANka, ať už v dresu EP, nebo SINNERS, je super, ale nemá to úplně větší váhu, že to je moje první LANka v dresu SINNERS. Jsem jen rád, že si mohu zahrát před lidmi po boku mých spoluhráčů. To je vždy neskutečný pocit. A také, že potkám kamarády, se kterými jsem se už dlouho neviděl.

Forsyy na MČR 2021 v barvách ENTERPRISE
Forsyy na MČR 2021 v barvách ENTERPRISE
: PLAYzone

Těšíš se na slovenskou LANku? Je to pro tebe jiné, než když se hraje v Česku, nebo to bereš stejně?

Beru to úplně stejně, nejvíce mi vyhovují LANky v Praze, protože to mám nejblíže. (směje se)

Jaký je váš cíl v Bratislavě?

Určitě to celé vyhrát a nastolit dominanci! (směje se) Ale ne, pokusíme se urvat co nejlepší výsledek a předvést tu nejlepší hru, kterou dokážeme. To je alespoň můj cíl.

Máš nějakého soupeře, kterému by ses rád postavil?

Určitě EP, protože tam mám moje bývalé spoluhráče a super kamarády. Bude sranda hrát proti lidem, kteří o mě vědí vše a já o nich.

Na co se budeš na turnaji soustředit především? Je nějaká určitá oblast hry, na kterou se zaměříš?

Budu se soustředit na to, abych udržel co nejlepší náladu a pomohl mému týmu jakýmkoliv způsobem k výhře. A samozřejmě ukázat, co je ve mně!

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).