Přejít k hlavnímu obsahu

Nebudeme spolupracovat s lidmi, kteří žijí v Rusku a platí tam daně, prohlásil CEO Natus Vincere

29. 3. 2022 | 14:05 Rozhovor
Udrží si NAVI svou legendární CS:GO sestavu? Generální ředitel Yevhen Zolotarov se v obsáhlém rozhovoru pro Washington Post rozpovídal o aktuální situaci v ukrajinské organizaci.
 CEO NAVI Yevhen Zolotarov
CEO NAVI Yevhen Zolotarov
Zdroj: NAVI

V rozhovoru, který poskytl uprostřed probíhající ruské invaze na Ukrajinu, hovořil Yevhen Zolotarov o dopadech války na svou organizaci a o postoji, který NAVI zaujímá v reakci na nepředvídatelnou a neustále se měnící situaci ve své domovské zemi.

Nebudeme spolupracovat s nikým, kdo i nadále v Rusku žije a platí daně Ruské Federaci. V NAVI máme několik ruských hráčů, kteří pro nás hrají již několik let a ti si uvědomují, že to, co ukazuje Russia TV, jsou hlouposti,“ sdělil nekompromisně Zolotarov.

Věřím, že všechny naše hlavní týmy zůstanou stejné. Určitě ale zrušíme několik menších projektů, většinou mobilních. Nějaké problémy se objevily v týmu Dota 2, ale to nesouvisí s politikou nebo národností našich hráčů,“ popsal podrobněji CEO Zolotarov. Komplikace jsou především způsobeny rozhodnutím Valve, které se vzhledem k probíhající válce rozhodlo odložit východoevropský okruh Dota Pro Circuit. 
 

Fanoušky ale bezesporu nejvíce zajímá situace v sestavě CS:GO, zde by podle Zolotarova snad k žádné personální změně dojít nemělo, jisté ale není nic. „Doufáme, že se nám podaří sestavu udržet a že se hráči z Ruska přestěhují,“ dodal. Finální rozhodnutí bude pravděpodobně na samotné trojici ruských hráčů.

Finanční dopady války jsou obrovské, pro NAVI se ale naštěstí o zásadní problém nejedná, většina partnerů organizace jsou evropské nebo americké společnosti, které aktuální situaci rozumí. Závazky, které NAVI vůči svým obchodním partnerům má, může organizace vyřešit později. „Jsou připraveni čekat. Chápou, v jaké situaci se nacházíme,“ sdělil na závěr rozhovoru Zolotarov.