Přejít k hlavnímu obsahu

Usain Bolt rozbíhá kariéru v esportu. Osminásobný olympijský šampion se stává spolumajitelem irského týmu

31. 3. 2022 | 14:33 Gaming
Legendární sprinter je známý především svými neskutečnými výkony na běžecké dráze. Nyní se ale rozhodl podmanit si další oblast, míří do světa esportu. Přidává se tak do řady celebrit, které se rozhodly do tohoto neskutečně rychle rostoucího odvětví investovat.
Usain Bolt vstupuje do esportu
Usain Bolt vstupuje do esportu
Zdroj: WYLDE

„WYLDE je na cestě stát se jednou z největších značek v nejrychleji rostoucím sportu na světě,“ uvědomuje si Bolt potenciál světového esport trhu. „V esportu, stejně jako v atletice, je nezbytné mít soutěživou mentalitu vítěze. Těším se na spolupráci s vedením WYLDE a pomoc našim hráčům v dosažení jejich potenciálu.“ Kromě hráčského tréninku bude prioritou organizace samozřejmě i starost o fyzickou a mentální pohodu hráčů, kteří musí společně fungovat jako jeden dobře namazaný stroj. Bolt rozhodně problém s mentalitou vítěze nemá a tak by mohl něco ze svého mindsetu předat hráčům.

Bolt bude ale nejvíce spolupracovat právě s vedením firmy, kterému pomůže pozvedávat obecné povědomí o značce a její celkový chod s ohledem na vývoj hráčů. K jeho příchodu se vyjádřil i spoluzakladatel organizace David Cronin: „S příchodem Usaina Bolta se WYLDE dostává na novou úroveň. S jeho rozsáhlými zkušenostmi v oblasti soupeření a mentalitou olympijského vítěze bude při pokračování budování profesionálních struktur pro podporu vývoje našich hráčů jeho vliv nedocenitelný.“ 

Usain Bolt ale není jediný, David Beckham už dávno nesází pouze na svou kariéru, pořídil si vlastní tým. Není ale fotbalový, nýbrž esportový. Guild esports ale není ani zdaleka jediným týmem, který se může pyšnit celebritou hvězdného kalibru. Ke stálici na esportové scéně FaZe Clan se nedávno přidal Snoop Dogg, toho k tomu přemluvil jeho syn, věrný fanoušek FaZe. Na domácí scéně mezi špičkou figuruje tým Sampi.Tipsport s vlastní herní vilou ve vlastnictví Jakuba Jankta, známá jména figurují i mezi vlastníky Entropiq pod křídly Martina Kabrhela nebo Dynamo Eclot v rukou Petra Dědka.

Kromě vlastníků se hvězdy stávají i ambasadory týmů, v Sampi figuruje basketbalista Ondřej Balvín, v Entropiq pak Vladimír Šmicer, jehož jsme vyzpovídali v rámci rozhovoru pro COOL Esport, či Machmud Muradov.

 
Šéfredaktorka PLAYzone. Hrami žije od malička a její srdcovkou vždy byl StarCraft, jemuž se věnovala kompetitivně, a World of Warcraft.