Přejít k hlavnímu obsahu

Třetí koncert herní hudby je tu! Událost v Rudolfinu si vychutnají nejen fanoušci her

31. 3. 2022 | 21:24 Lifestyle
Nejlepší melodie počítačových a jiných elektronických děl zazní koncem dubna v Rudolfinu. Na své si přijdou nejen milovníci her, ale také posluchači filmové či symfonické hudby, mnohé herní skladby jsou jí totiž podobné a mají potenciál zaujmout bez znalosti hry, k níž se vážou.
Filmová filharmonie
Filmová filharmonie
Zdroj: Filmová filharmonie

Ruku na srdce, kdo alespoň jednou v životě neměl v počítači nainstalovanou legendární českou hru Mafii a nevzpomíná na skvělé pecky z rádia? Mladší až střední generaci pravděpodobně osloví soundtracky ze Zaklínače nebo God of War. Ale i v případě, že Vás samotné počítačové hry nikdy neoslovily a nehráli jste je, na kvalitě skladeb to nic nemění. Například soundtracky ke hře Mafia, které složil český skladatel Vladimír Šimůnek a získal za ně cenu „Nejlepší instrumentální skladba“ v roce 2003, vás vtáhnou do období prohibice v USA a zlatého věku mafie. Hudba z ostatních her ve vás bude evokovat atmosféru středověké doby, kde nebezpečí číhá na každém rohu a někdy nejen od lidí. To vše vás čeká na Koncertě GAMES v Rudolfinu 30. dubna 2022.

V pořadí se jedná už o třetí takovou akci a opět zazní pecky z titulů jako jsou  Kingdom Come: Deliverance, Mafia 2 nebo The Elder Scrolls. Samozřejmě letos filharmonie nezapomněla svůj repertoár obohatit o další skladby. Novinkou je například hudba z herní série Heroes of Might and Magic nebo Civilization.

Pro tento koncert jsem se snažil již potřetí vybrat zajímavou hudbu, kterou znám i z pozice hráče počítačových her. Nechal jsem se také inspirovat přáteli a odborníky z mého okolí. Jsem rád, že nás s nápady oslovili ale i sami fanoušci. Myslím, že budeme mít opět perfektně sestavený program,“ sděluje Matěj Lehár, ředitel Filmové filharmonie.

Filmová filharmonie
Filmová filharmonie
Foto: Filmová filharmonie

Programem vás provede stejně jako v minulých letech Mikoláš Tuček, herní novinář a influencer, který vás osloví nejen svým nadhledem, ale zavděčí se i těm, kteří hrám zase tolik neholdují. S taktovkou se tentokrát předvede mladá, oceňovaná dirigentka Alena Jelínková  a velký symfonický orchestr Filmové filharmonie doplní i pěvecký sbor vedený Lenkou Dandovou.

Přijďte si poslechnout slavné skladby do Rudolfina naživo v podání více než 80členného profesionálního orchestru a prožijte tak autentickou atmosféru kultovních kousků! Poslední lístky lze ještě zakoupit na webu www.filmharmonie.cz. Na koncertě pak nebude chybět možnost vyfotit se s cosplayery a již tradiční čokoládová ochutnávka. Ještě před koncertem se vyplatí sledovat sociální sítě Filmharmonie - lidé se mohou zapojit do soutěže o originální podepsané plakáty či vstupenky na koncert.

Štítky: Koncert, filharmonie
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.