Přejít k hlavnímu obsahu

Krádež Steam účtu či odcizení věcí z inventáře? Zur1s není mezi profesionálními hráči jediný

3. 4. 2022 | 11:40 Counter-Strike 2 Zajímavost
Odcizení zur1sova Steam účtu v přímém přenosu není prvním případem, kdy byl profesionální hráč okraden. Podobnou situaci musel před pár lety řešit i es3tag, když ovšem navštívil podvodnou gambling stránku. Tehdy tento dánský střelec přišel o skiny v hodnotě několika desítek tisíc korun. Zur1s je na tom ještě podstatně hůře. Jeho skiny měly hodnotu cca 300 tisíc korun.
Krádež Steam účtu v přímém přenosu!
Krádež Steam účtu v přímém přenosu!
Zdroj: Se svolením - Matěj Verner/Sampi.Tipsport

Letošní první česko-slovenská LAN akce Tipsport CS:GO v Bratislavě je v plném proudu a kromě účasti zahraničního celku Apeks v čele s Martinem „STYKO“ Stykem se zapíše do historie i z jiného důvodu. Hráč týmu Sampi.Tipsport, Martin „zur1s“ Sláma, byl totiž v přímém přenosu okraden o Steam účet, na kterém se nacházejí skiny v hodnotě 300 tisíc korun. Kromě toho, že jeho celek zápas o účast v play-off nakonec prohrál, rovněž tento talentovaný sniper může potenciálně přijít o opravdu velké jmění.

Z profesionálních hráčů ovšem není zur1s první, komu se toto neštěstí přihodilo. O velmi podobném příběhu by mohl vyprávět i Patrick „es3tag“ Hanses, jehož skiny mu byly odcizeny krátce po tom, co navštívil podvodnou gambling stránku. Celý incident se odehrál v roce 2020, když si es3tag mylně myslel, že navštívil světoznámou a důvěryhodnou gambling stránku, avšak opak byl pravdou. Tato podvodná stránka vypadala na první pohled naprosto identicky jako ta pravá, s tím rozdílem, že tahle vás připravila o všechno, co máte ve svém inventáři. Tehdy tento dánský střelec, který momentálně hájí barvy NIP, přišel o celou řadu vzácných skinů v hodnotě několika desítek tisíc korun. 

Situace zur1se je však daleko vážnější, jelikož kromě svého inventáře přišel i o přístup ke svému účtu. Stále však není ještě všem dnům konec, a ani on ještě nemusí házet flintu do žita. Za pomocí Steam supportu, několika opatření a kapky štěstí může svůj účet stále ještě získat zpátky, a to dokonce i s jeho celým inventářem. Stejná šlamastika může potkat kohokoliv z nás, a jak se v takové situace zachovat najdete popsané v našem předešlém článku. Doufejme, že celý příběh bude mít nakonec šťastnou dohru a zur1sův účet bude už brzy zpět v jeho rukou.

Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.