Přejít k hlavnímu obsahu

Elden Ring ho vtáhl do hry. Zapomněl na manželku čekající venku, ta ho proto zamkla doma se hrou

6. 4. 2022 | 10:36 Lifestyle
Po nějaké době opět přinášíme příspěvek z oblíbeného subredditu Am I The Asshole? Nepozorný manžel na svou ženu při hraní Elden Ring pozapomněl, žena to nehodlala nechat jen tak. Co na to řekli internetoví soudci?
Manžel při hraní Elden Ring zapomněl na manželku čekající venku, ta mu to oplatila. Co na to Reddit?
Manžel při hraní Elden Ring zapomněl na manželku čekající venku, ta mu to oplatila. Co na to Reddit?
Zdroj: Pixabay

Populární subreddit Am I The Asshole? (nebo také AITA?) hrál v minulosti roli v našich příspěvcích na PLAYzone již několikrát. Psali jsme například o případu ženy, která měla být posedlá videohrami. Pokud přesto slyšíte o subredditu poprvé, rádi vám ho představíme. Lidé, kteří mají dilema, zda se v nějaké situaci zachovali jako zmetci, se podělí o svůj příběh. Ostatní uživatelé posléze v komentářích sdílí své soudy, zda ano či ne. Obliba stránky roste a v současnosti má již 3,8 milionu uživatelů. 

Dnešní příspěvek se týká světa videoher a nasbíral na 9,8 tisíce „upvotes“. Autorkou je žena potýkající se s nelehkou situací. Na vině je znovu Elden Ring. Pisatelka má byt v budově, do níž se dostane pouze za pomoci speciální klíčenky. Ta se jí přes víkend rozbila a výměna byla v nedohlednu. Se svým manželem tak vymyslela elegantní řešení. Jeho klíčenka totiž naštěstí nadále fungovala. Stačilo zařídit, aby byl manžel doma, až se žena vrátí z práce, tedy každý den pravidelně v pět hodin odpoledne. 

Nastaly ale potíže. Manželka jako obvykle zavolala po práci muži, aby mu potvrdila, že je na cestě, odpovědi se ale nedočkala. Poslala tedy zprávu a cestou domů ještě dvakrát zavolala, opět bez úspěchu. U budovy viděla manželovo auto, musel tedy být doma, dovolat se mu ale bylo stále nemožné. Nezbylo jí tak nic jiného, než stát u vchodu a čekat. Po 45 minutách ji vpustil dovnitř jiný nájemník a žena se tak konečně dostala domů. Tam našla manžela, jak na PlayStationu vesele hraje Elden Ring se sluchátky na uších.

„Ztratil jsem přehled o čase a úplně na tebe zapomněl,“ obhajoval se muž. Telefon měl na druhé straně místnosti v tichém režimu. Manželka situaci okomentovala slovy, že to od něj bylo pořádně hnusné, sebrala mu klíčenkua odešla ke své sestře.

Manžel při hraní Elden Ring zapomněl na manželku čekající venku, ta mu to oplatila. Co na to Reddit?
Manžel při hraní Elden Ring zapomněl na manželku čekající venku, ta mu to oplatila. Co na to Reddit?
Zdroj: Pxfuel

Nyní byl pro změnu naštvaný manžel, nemohl totiž opustit budovu, aniž by sám zůstal zamčený venku. Pisatelka pouze odvětila, že ona byla zamčená 45 minut a manžel může být doma se svou hrou. Nemá nic proti tomu, že její muž hraje, sama je hráčkou, ale vadí jí, že ji nechal čekat venku, protože nedával pozor. Subreddit se vyjádřil jasně, žena se špatně nezachovala. Manžel možná udělal neúmyslnou chybu, měl se ale omluvit. 

Situace trochu připomíná případ, o němž jsme na PLAYzone už také psali, kdy manžel nechal svou manželku čekat venku kvůli raidu ovšem poté, co ji varoval, aby si nezapomněla klíče. Subreddit tehdy autora pasovali na zmetka, ovšem v naší anketě se čtenáři postavili spíše na jeho stranu - 94 % z celkem 147 hlasujících prohlásilo, že si za to žena mohla přece sama, neboť ji muž varoval, aby si klíče nezapomněla. Pouhých 6 % řeklo, že žena byla v právu. Co si o dnešním případu myslíte vy? 

Byla podle vás manželka v právu?

Ano, muž si měl dát větší pozor a neměl na ni zapomenout.
25% (1 hlas)
Ano, ale muž si aspoň může v klidu pořádně zahrát.
50% (2 hlasy)
Ne, zase tak nic hrozného se nestalo.
25% (1 hlas)
Celkem hlasů: 4
Štítky: Reddit, Elden Ring