Přejít k hlavnímu obsahu

Bez Brollana, ale s KRIMZEM. Play off jsme nečekali, zní z fnatic před vyřazovací částí EPL

5. 4. 2022 | 15:05 Counter-Strike 2 Rozhovor
Dění ve fnatic během posledních měsíců by vydalo na celou knihu. Turnaj od turnaje je sestava britské organizace jiná, nikdo neví, co bude za měsíc. Současnost ale patří play off EPL 15. „Nečekáme nic jednoduchého,“ komentuje Freddy „KRIMZ“ Johansson další překážky.
Poizon na ESL Pro League 15
Poizon na ESL Pro League 15
Zdroj: Adela Sznajder/ESL

Samotný postup fnatic do play off byl jedním z největších překvapení ESL Pro League. Tým se třemi náhradníky se dokázal probojovat mezi nejlepší dvanáctku, ve skupině za sebou nechal celky jako G2 Esports či MOUZ.

Ze dvou náhradníků se prozatím stali členové základní sestavy, 17letý Matias „Banjo“ Kivistö byl nahrazen uzdraveným Freddym „KRIMZ“ Johanssonem. Tým na druhé straně oficiálně opustil Ludvig „Brollan“ Brolin. „Bylo to smutné, ale chápu to. Nemyslím si, že se v mezinárodním týmu cítil dobře a teď hraje se svými přáteli,“ říká o konci mladého Švéda v týmu KRIMZ.

V aktivní pětici fnatic se postupně etablují Valentin „poizon“ Vasilev a Peppe „Peppzor“ Borak. První jmenovaný je v týmu zatím na zkoušku. „Musíme se sehrát a poznat se. Pak uvidíme,“ vysvětluje bulharský sniper svou pozici v týmu. Mladičký Peppzor je v roli stand-ina. „Dělám své maximum. Chci se co nejvíc naučit,“ má jasno Švéd.

Fnatic se v první špílu play off ESL Pro League 15 utkají s ENCE. Část pavouku, kde se právě mezinárodní sestava fnatic nachází, nepatří mezi ty nejtěžší. To však rozhodně neznamená, že půjde o procházku růžovým sadem. Alespoň to si myslí zkušený KRIMZ. „V play off to nikdy není jednoduché. ENCE jsou kvalitní tým,“ varuje 27letý střelec.

Pokud se fnatic podaří nad ENCE zvítězit, postaví se ve čtvrtfinále Movistar Riders. Nejdříve se však musí soustředit na finskou organizaci. S tou se utkají již v úterý od 15:30. Přímý přenos nejen zápasu Fnatic vs. ENCE, ale i celého play off ESL Pro League, můžete sledovat na Twitch kanále PLAYzone.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).