Přejít k hlavnímu obsahu

Čeští mistři mezi evropskou smetánkou! Jak dopadli Enterprise či Entropiq?

11. 4. 2022 | 20:30 PUBG: Battlegrounds Turnaj
Finále PCS 6 se neúprosně blíží. Česká republika už měla jistotu jednoho účastníka v rámci amerického regionu, o víkendu se však uskutečnila i evropská větev této soutěže, ve které pořád zůstávala ve hře notná část tuzemských zástupců. Třem českým mistrům z roku 2021 se dokonce podařilo kvalifikovat mezi evropskou smetánku, máme se tak na co těšit! PCS 6 startuje již za tři týdny.
Češi v PCS 6
Češi v PCS 6
Zdroj: PUBG CORPORATION - vlastní úprava redaktora

Jak jsme vás již informovali v našem preview, o víkendu se uskutečnilo finále kvalifikace do PUBG Continental Series 6 s celkovou dotací 250 000 amerických dolarů. Ve hře zbyla i domácí jména, ovšem 4 sloty na nejlepších 24 týmů slibovaly urputný souboj o postup. Celky byly rozděleny do tří skupin, přičemž během 3 hracích dní se všichni prostřídali tak, aby si zahrál každý tým proti každému. Ze statistik dostupných z minulosti bylo zřejmé, že získání 100 bodů během dvanácti zápasů postačí k postupu.

 

Týmy s českým zastoupením ve finále kvalifikace PCS 6 Eu West
Tým Hráči   
 Česká republika ENTERPRISE Česká republika Freekill Česká republika Grendys Česká republika dedrix Česká republika jANYY
 Evropa SKADE Česká republika Nowikk Česká republika PiXeL1K Finsko Jembty Nizozemsko ibiza
 Evropa THUNDER Česká republika Double Moldávie HIBAKO Rusko H1RUZEN Německo Myca
 Evropa 4 DOGS Česká republika Duff Velká Británie Doid Finsko Minne Maďarsko J4m
 Evropa Austrian Force Česká republika Marb0 Česká republika Gargi Německo PaiinZ Německo Zoccer
 Evropa Entropiq Chorvatsko ivas Chorvatsko Lukarux Srbsko Naylup Srbsko Qbe

Během prvního dne se nejvíce dařilo týmu Thunder, za který nastoupil i český hráč Vojtěch „Double“ Ptáček, který získal 55 bodů. Zaostal pouze za týmem Sakura Zensen. Ten dokázal získat neuvěřitelných 77 bodů a zařadil se mezi hlavní adepty na postup. Moc se nedařilo ani Austrian Force či ENTERPRISE, kteří po prvním dni značně ztráceli.

Druhý den se oba celky zvedly. Hůř na tom byl český hráč Duff, tomu s jeho týmem 4 Dogs nevyšel druhý hrací den, kdy si celkově připsali pouze 5 bodů. Naopak slušný bodový příděl posbírali Entropiq a SKADE, kteří si tak vybudovali solidní pozici pro závěrečný hrací den.

V něm předvedl tým SKADE neuvěřitelnou jízdu, což vedlo k tomu, že dokázal celou kvalifikaci vyhrát. Postupují taktéž Sakura Zensen, Entropiq a Thunder. To znamená, že ve finále PCS 6 budou hned tři čeští reprezentanti a jako bonus i česká organizace Entropiq se svojí zahraniční sestavou. Samotné PCS 6 začíná 29. dubna a potrvá až do 8. května.

PCS 6 výsledky
PCS 6 výsledky
Zdroj: tw
Velký kluk milující Esport.... Jo a taky jídlo!