Přejít k hlavnímu obsahu

Oblíbený hráč je opět bez angažmá. Kdo jej v mladé organizaci nahradí?

11. 4. 2022 | 12:12 Counter-Strike 2 Přestup
Team NARCIS je na CS:GO scéně zcela novým pojmem. Nedá se však říci, že jeho premiéroví reprezentanti na poli FPS titulů by byli z říše neznámých. Po nadějných výkonech v úvodu sezóny však přichází změna, jeden z hlavních pilířů se po vzájemné dohodě s vedením loučí.
Matěj "stinx" Štorek
Matěj "stinx" Štorek
Zdroj: PLAYzone / MČR

Matěj „stinx“ Štorek patří mezi známé tváře na poli domácího Counter-Striku. Za poslední dva roky reprezentoval nespočet organizací, byl například u zrodu Dynama Eclot a na MČR si zahrál za EERINESS MARVO. Ve své sbírce má také zahraniční titul z maďarské offline akce ICL 53, kde hrál za Fury Esport.

Pro letošní sezónu se 22letý hráč rozhodl spojit s mladou organizací Team NARCIS, ve které byl u složení vůbec prvního CS:GO týmu. Na pomoc si vzal Samuela „OxidE“ Krajčíka nebo Šimona „suplicK“ Skuplíka a společně se pokoušeli kvalifikovat na Tipsport CS:GO Bratislava. Do uzavřené části cyklu se ale nedostali.

Následně se Narcisové snažili vybojovat postup v ekosystému zahraničních ESEA soutěží, tým měl na kontě už čtyři výhry v play-off a byl tak mezi nejlepší šestnáctkou. Do pátého duelu ale hráči nenastoupili a padli kontumačně. Po včerejšku navíc víme, že do budoucích zápasů už tým nastoupí v jiném složení.

„Dnešním dnem opouští naši sestavu stinx, profesionál v každé situaci, ale i kamarád. Jeho působení končí po vzájemné dohodě s vedením. Děkujeme a GL v dalším působišti,“ zní na sociálních sítích. Co je však důležité, kompletní rozpad to není, takže přejeme hodně štěstí jak hráčům, tak i zbytku týmu v hledání náhrady.

Po kvalifikování do Y-GAMES PRO SERIES, jsem se rozhodl s kluky nepokračovat. Ve hře jsou další nabídky a chtěl bych věnovat o hodně více času trénování a hraní, než jsme měli v aktuální sestavě. Klukům přeji hodně štěstí,“ nechal se slyšet Matěj „stinx“ Štorek.

Aktuální složení týmu NARCIS:

 Slovensko Samuel „OxidE“ Krajčík
 Slovensko Dávid „Feki“ Fekeč
 Česká republika Šimon „suplicK“ Skuplík
 Slovensko Dávid „DALIEN“ Kalman

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.