Přejít k hlavnímu obsahu

IHC je prvním mongolským týmem na Majoru!

16. 4. 2022 | 21:16 Counter-Strike 2 Reportáž
Tak to byla jízda. Mongolský celek IHC platil před začátkem čtyřčlenné asijské kvalifikace za velkého zelenáče, avšak jeho střelci ukázali, čeho jsou schopni, když neprohráli jedinou mapu. Na Major postupují spolu s Renegades, kteří se po porážce ve finále horního pavouka nezhroutili, a urvali postup proti nevyzpytatelným TYLOO.
IHC
IHC
Zdroj: PGL

PGL RMR turnaj pro Asii se odehrál během pouhých dvou dnů, ale i tak stihl napsat krásný příběh, podobně jako když celek 9z přinesl po senzačním comebacku v americké kvalifikaci historickou účast na Majoru pro Agrentinu, Uruguay a Chille.

Celý turnaj měl velmi skromné složení, celkem se do Rumunska totiž podívaly pouhé čtyři celky, které mezi sebou ihned sehrály play-off. Nejdříve všemi známá organizace TYLOO vyzvala mongolský celek IHC. Výhra se čekala od prvního zmiňovaného celku, jenže na opačné straně barikády řádil skvělý Tengis „sk0r“ Batjargal, díky kterému IHC vyhráli obě mapy a postoupili do finále. Zatímco v tomto případě byl mač celkem napínavý, Renegades ve druhém špílu svým australským krajanům z Looking For Org dovolili jenom 21 kol a též zamířili dál.

Ve finále byl favorit nad míru jasný jasný, nic se nemělo pokazit. To byl ale omyl. Pětice IHC znovu ukázala, že i v Mongolsku se umí hrát pořádné Csko. Na Infernu předvedli skvělou obranu a zvítězili 16:10, Mirage pak už byla v jejich režii dokonce od samého počátku, protože Renegades převálcovali drtivě 16:4, a postupové radosti tak mohly propuknout naplno. Byly navíc mnohem sladší než v jakémkoliv jiném případě, protože se dokázali vůbec jako první mongolský tým probojovat až na Major, což se třeba nepovedlo ani takovému jménu jako Evil Geniuses. Zdůrazňujeme však slovo tým, protože jeden tamní střelec už si na Majoru zahrál - v roce 2019 se tam v barvách Grayhound podíval Erdenetsogt „erkaSt“ Gantulga.

Prvního účastníka Challenger fáze květnového Majoru v Belgii tedy známe, ve hře už tak máme jen jednu vstupenku. O tu se strhl boj mezi TYLOO, kteří v zápase všechno nebo nic eliminovali nemastné Looking For Org, a samozřejmě Renegades. Byli to právě Australané, kteří začali ve výborném tempu a svého čínského protivníka zničili na Infernu 16:5. Avšak Hansel „BnTeT“ Ferdinand a spol. se nevzdali a na druhé mapě Vertigo byli blízko vítězství. A to tak, že po první půlce vedli 13:2. Jenže pak přišel nevídaný a nepochopitelný krach, který usmrtil všechny postupové šance. Renegades předvedli skvělý obrat a jako druzí postupují na Major.

Po Americe a Asii bude následovat ten nejnašlapanější region - Evropa spojená s CIS celky. Skupina A startuje velmi brzo, nejvíce se však těšíme na tu druhou, kde se o Major poperou nejen Entropiq, ale i SINNERS.

Štítky: IHC, Renegades
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.