Přejít k hlavnímu obsahu

Mají to v genech? Tahle rodina dobývá esportový svět!

Někdy je vášeň pro hraní v rodině tak hluboká, že rodiče mohou být svědky toho, jak jejich děti dobývají soutěžní scénu. Dokonce i toho, jak si hned dva sourozenci dokráčeli pro titul toho nejlepšího. Tahle rodina zapustila esportové kořeny hodně hluboko.
INnoVation a Gumayusi
INnoVation a Gumayusi
Zdroj: Blizzard/Riot Games

Jihokorejští bratři si ve své zemi vybudovali pověst, kterou jim může spousta ostatních profíků jen závidět. Lee „Gumayusi“ Min-hyeong (20) se věnuje profesionálně hře League of Legends , zatímco jeho starší bratr Lee „INnoVation“ Shin-hyung (28) se téměř deset let pohyboval na StarCraft II scéně.  Mají ale ještě 5 sourozenců, nicméně do vod esportu zabrousili kromě dvou výše zmíněných jen Lu Bu and Xiao Lu Bu.

Guma o sobě dal poprvé vědět v tzv. meziměstském korejském turnaji, kde se mu se spoluhráči ze Soulu povedlo porazit všechny soupeře. Jen o měsíc poději se představil na mezinárodní scéně na tehdejším desátém IeSF  Esports World Championship, kde opět bral zlato. Jeho talentu následně využila slavná organizace T1 a pomohla mu rozvíjet jeho schopnosti v rámci vlastní akademie. Od roku 2020 se pak Guma stal součástí hlavní sestavy, ale stále se střídal s dosavadním ADC týmu, Teddym. Tenhle rok je ale konečně tato pozice v týmu jen a jen jeho. Se spoluhráči  se jim podařilo naprosto dominantně ovládnout jarní část sezóny a dokráčet si pro titul LCK. Pro mladšího bratra se jedná o první velký titul v kariéře,  nepochybujeme ale, že zdaleka nebude tím posledním. V týmu po jeho boku hraje i samotná legenda League of Legends světa, Faker. Ten je dokonce strýcem úspěšných bratrů, jak zjistili teprve nedávno.

Gumayusi
Gumayusi
Zdroj: LCK

Byla to vesměs náhoda, že Gumayusi jednou přišel domů ve chvíli, kdy si jeho rodina prohlížela rodokmen. Jeho překvapení bylo naprosto obrovské, spatřil tam totiž Fakerovo jméno. Úspěšní bratři jsou 39. generací rodiny, přičemž král League of Legends je v rámci rodinného rodokmenu generací předchozí. Tuto skutečnost mu potvrdil i sám Faker, který o situaci věděl již delší dobu. 

Faker a Gumayusi
Faker a Gumayusi
Zdroj: LCK

Starší z obou bratrů, Lee „INnoVation“ Shin-hyung (28) je na StarCraft II scéně velmi známým jménem. Od roku 2012, kdy odstartoval svou kariéru, se stal držitelem rekordu v největším počtu výher (7) na premiérových turnajích v Koreji. Byl také historicky prvním hráčem, který vyhrál GSL, SSL a VSL, přičemž šampionem GSL se stal hned čtyřikrát. Díky jeho dalším úspěchům lze INnoVationa považovat za nejúspěšnějšího hráče týmové ligy ve StarCraftu II. Drží také rekord pro většinu tzv. single-handed vítězství v Premier StarCraft 2 Team Leagues. Sám totiž porazil celý soupeřův tým ne méně než třináctkrát. Je spousta prvenství, které si tento hráč může připsat. Jen přehled jeho kariéry a úspěchů na vydal na serveru Liquipedia na téměř dvacet stránek textu.  Opravdu to vypadá, že krvi sourozenců koluje nefalšovaný korejský esportový gen.

INnoVation
INnoVation
Zdroj: EGB
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.