Přejít k hlavnímu obsahu

Zero se na Major nepodívá, NAVI ani FaZe napoprvé nepostoupili

19. 4. 2022 | 13:20 Counter-Strike 2 Turnaj
Druhý den evropského RMR je za námi a známe tak první dva týmy z Evropy, které se podívají na Major. Těmi jsou BIG a Heroic, kteří si poradili s FaZe a NAVI. Na Major se naopak nepodívá Zero, jeho GamerLegion nestačili na Dignitas a končí poslední.
Zero PGL RMR
Zero PGL RMR
Zdroj: PGL | João Ferreira

Druhý den první evropské kvalifikace na PGL Major nabídl úvodní zápasy o postup, ale také vyřadil první týmy.

Hned první zápas o postup přinesl souboj mezi světovou dvojkou NAVI a dánskými Heroic. Počáteční mapu zvládl lépe ukrajinský tým, pak se však obraz hry změnil. Po povedené první polovině Inferna se dostali Heroic zpět do hry a dokázali své vedení přenést až do 3. mapy. Na té NAVI absolutně nezvládli CT stranu, na které získali jen 2 kola, a svěřenci Caspera „cadiaN“ Møllera tak mohli slavit postup do Legends fáze PGL Majoru.

Poté přišel na řadu souboj mezi FaZe a BIG. Šlo o docela jednostranný duel, v němž však překvapivě tahali za delší provaz BIG. Německý celek nejprve přehrál soupeře 16:7 na Dustu, mapa Mirage už sice byla vyrovnanější, přesto po výhře 16:14 slavil Johannes „tabseN“ Wodarz se svým týmem. Pro BIG se tak jedná o první Major od IEM Katowice 2019.

Ve vyřazovacích bojích se setkaly dva švédské celky, GamerLegion a Dignitas. V něm nakonec zvítězily zkušenosti nad mládím, a hlavně skvělý výkon Adama „friberg“ Friberga přinesl výhru 2:0. Pro Patrika „Zero“ Žúdela tak skončila cesta na vysněný Major bez jediné vyhrané mapy.

To samé se nedá říct o QUAZAR. Ruský tým, jenž si zahrál poprvé na mezinárodní úrovni, se dobře předvedl proti NAVI a do duelu proti Unique vstoupil vyhranou mapou. Víc však nepředvedli, 2. a 3. mapu jednoznačně ovládli Unique, kteří tak pokračují v bojích o Major.

V duelech mezi týmy se skóre 1-1 zazářil David „frozen“ Čerňanský a jeho MOUZ. Ti si poradili proti favorizovaným Outsiders a poslali tak 9. tým světa do bojů o přežití. Podobný kousek se podařil také portugalským SAW, porazili tým fnatic. Zaváhal také tým OG, ten na Dustu padl v prodloužení proti forZe. Jediným favoritem, který nezklamal, byl tým Vitality, jemuž se povedlo zvítězit nad Eternal Fire.

Turnaj pokračuje 4. kolem, kde se bude rozhodovat o dalších postupujících, ale také dalších odpadlících. Těžký duel bude čekat MOUZ, kteří v cestě na Major potkají světovou jedničku FaZe. Peprné utkání čeká i NAVI, ti se o postup utkají s Vitality. Posledním postupovým zápasem je souboj mezi SAW a forZe.

Cesta na Major naopak skončí pro jednoho z dvojice fnatic a Eternal Fire, o udržení se utkají také Outsiders a Dignitas. A selhat nesmí ani OG, kterým se postaví Unique. Kompletní rozpis zápasů, ale také výsledky a statistiky, najdete v našem Zápasovníku.

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.