Přejít k hlavnímu obsahu

Nečekaná posila a pohnutí ledů u ENTERPRISE? Do zápasu proti AGO nastoupili se stinxem

22. 4. 2022 | 11:20 Counter-Strike 2 Spekulace
Poslední týdny se na domácí scéně spekuluje o ledasčem. Hodně nejistá se zdá být budoucnost především týmu ENTERPRISE, u něhož se o nových jménech hovořilo ještě před Tipsport CS:GO Bratislava. O několik týdnů později však stále není známo, co přesně se bude dít a koho se to dotkne.
Matěj „stinx“ Štorek
Matěj „stinx“ Štorek
Zdroj: PLAYzone / MČR

Před měsícem se začalo hovořit o další posile týmu ENTERPRISE. Vicemistři ČR už na začátku roku prošli proměnou na mezinárodní sestavu komunikující v angličtině, a tak není divu, že díky novým možnostem vyhlížely další zahraniční vycházející hvězdy. Tou další měl být mladý Ukrajinec Igor „w0nderful“ Zhdanov.

Bývalý reprezentant HellRaisers po všemožných spekulacích dokonce nastoupil do oficiálního zápasu proti BIG Academy, od té doby se ale nové informace neobjevovaly. Hráč se však díky podpoře FACEITu a BIG mohl z válkou sužované Ukrajiny přesunout do Berlína. Na hledání angažmá si tak zřejmě vezme více času.

Okolo samotných ENTERPRISE to ale neutichlo, ba naopak. Na odchodu je podle dostupných informací hlavní hvězda Matúš „matys“ Šimko, který by měl součástí nového supertýmu v čele s Ladislavem „GuardiaN“ Kovácsem. Do oficiálních zápasů ale matys stále nastupuje, těžko tak odhadovat, v jaké fázi jsou případná jednání a jestli je přestup stále na pořadu dne. Nebo se naopak už jen čeká na odhalení.

Mimo to, ENTERPRISE se podařilo postoupit do druhé fáze Elisa Invitational a dnes vstupují do dalšího turnaje. Úvodní kolo Esport Tour 2022 však přineslo zajímavou informaci, do mače totiž nenaskočil tentokrát Robert „manguss“ Kasper, jehož místo zaujal Matěj „stinx“ Štorek, oficiálně nazvaný jako pouhý stand-in. Jeden z domácích leakerů se přitom před několika dny zmínil, že stinx s týmem dokonce trénuje.

Pokud se nad známou tváří domácí scény v EP skutečně uvažuje, byl by to opravdu odvážný krok, ať už by šlo o náhradu mangusse nebo matyse. Stinx se na scéně pohybuje mnoho let a vždy patřil mezi stálice a nejlepší hráče „Tier 2“ domácích týmů. Nikdy ale neměl možnost posunout se mezi elitu. Případná nabídka od ENTERPRISE tak pro něj může být skutečně životní a 22letý hráč by pro ni udělal naprosté maximum.

Přestupová lavina po Tipsport CS:GO Bratislava je teprve na začátku, oficiální změny jako jediní oznámili v Entropiq Prague, kde včera přivítali dvě zahraniční posily. Další kroky budou ovlivněné zmíněným supertýmem, právě i ENTERPRISE by se další přesuny nepříjemně dotkly. Poslední zprávy však naznačují, že minimálně u EP ještě není hotového a je pravděpodobné, že budou v blízké době testovat různé varianty.

To ale vše už probíhá bez trenéra, Aleksey „Nevar“ Voronov se před 9 dny rozloučil s pozicí hlavního kouče. Aktuálně si hledá nové angažmá, současně ale zůstává nápomocný managementu EP při skautingu.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.