Přejít k hlavnímu obsahu

Francouzský prezident se během voleb ukázal v oblečení slavného esportového týmu

25. 4. 2022 | 13:21 Counter-Strike 2 Lifestyle
Volba prezidenta na dalších pět let je ve Francii u konce, staronovou hlavou státu byl zvolen Emmanuel Macron. Věděli jste, že 44letá osobnost Francie je také fanouškem moderních technologií a esportu? Těsně před ukončením 2. kola voleb se dokonce na veřejnosti ukázal v oblečení jednoho špičkového francouzského esportového týmu.
Emmanuel Macron na pláži Le Touquet
Emmanuel Macron na pláži Le Touquet
Zdroj: výstřizek z videa YouTube kanálu AFP News Agency

Francouzské prezidentské volby jsou pro letošní rok minulostí, mandát obhájil 44letý Emmanuel Macron, který ve 2. kole porazil Marine Le Penovou. Staronový prezident se v rámci kampaně zaměřil na různé cílové skupiny a vedle fotbalu, když hovořil o Kylianu Mbappém, neopomněl ani moderní svět esportu.

Už před několika dny se Macron nechal v jednom rozhovoru slyšet, že by v roce 2024 chtěl ve Francii využít jedinečné příležitosti na spojení toho nejlepšího ze dvou odlišných vesmírů. Vedle programu Letních olympijských her by rád viděl i vrcholné esportové šampionáty – CS:GO Major, Dota 2 The International a LoL Worlds. Nechal se slyšet, že pokud jej Francouzi zvolí, začne na tomhle plánu okamžitě pracovat. Kolik na tom bude pravdy a jestli nešlo jen o předvolební sliby v honbě za důležitými hlasy, ukáže až čas.

Nápad ve spojitosti s gigantickými esportovými akcemi přitom nebyl jeho první zmínkou o esportu. Již před rokem gratuloval francouzskému League of Legends týmu Karmine Corp k výhře European Masters.

V průběhu 2. kola voleb se Emmanuel Macron ukázal na pláži Le Touquet. Mimo rozdávání úsměvu ukázal, že Karmine Corp není jediným esportovým týmem, o kterém má povědomí. Při tomhle důležitém dni na sebe oblékl mikinu jiného francouzského celku Team Vitality, který patří mezi největší pojmy v zemi a hrdě Francii reprezentuje i na mezinárodním poli. Volba oblečení z kolekce s trikolorou mu při znovuzvolení přinesla štěstí, tak příznivcům esportu nezbývá než doufat, že přízeň oplatí i budoucími skutky.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.