Přejít k hlavnímu obsahu

Bubak zamířil ke hvězdám! Dnes ho čeká finále s legendou TaySonem. Budeme u toho

27. 4. 2022 | 11:53 Fortnite Turnaj
Lukáš „Bubak“ Vajdík je v současné době nejlepší z našich česko-slovenských reprezentantů a špičkový profesionální Fortnite hráč. Že ho však uvidíme hrát bok po boku s nejlepším evropským hráčem a doslova legendou TaySonem?
Fortnite duo Cash cup
Fortnite duo Cash cup
Zdroj: Epic Games

V pondělní kvalifikaci duo Cash Cupu se však nečekané stalo realitou a jejich postup do dnešního finále nám tak slibuje nevídaný esportový zážitek a podívanou. Turnaj si můžete dnes užít i s českým komentářem. 

Lukáš „Bubak“ Vajdík není na česko-slovenské scéně žádným nováčkem a jeho neuvěřitelné výkony ho již 5x kvalifikovaly do finále nejprestižnější série FNCS (Fortnite Champion Series). A tak ani například v FNCS All-Star Showdown zaslouženě nemohl chybět. Slovinský profík Tai „TaySon“ Starčič hájící barvy organizace Falcons Esports a čtyřnásobný držitel Axe of Champions za celkové vítězství v sériích FNCS je již legendárním evropským hráčem a drží si již drahnou dobu prvenství v celkovém evropském žebříčku.
 

Průběh prvního zápasu
Průběh prvního zápasu
Foto: FortniteTracker

Do pondělního kvalifikačního turnaje vstoupil Bubak s TaySonem ve velkém stylu hodném dvou špičkových hráčů. První hru nasázeli rovných 35 killů a zakončili ji vítězstvím. Ve druhé a čtvrté hře se jim, bohužel, nepovedl landing. Pátou, opět vítěznou, hrou však potvrzují svoji formu. Deset her se ziskem 158 bodů přináší krásnou 15. pozici a dveře finále jsou tak pro ně dnes od 19 hodin otevřené.

 

Bubaka však můžeme sledovat již od 14 hodin i na Middle East regionu. V rámci „rozcvičky“ na evropské servery, které jsou považovány za nejtěžší, si totiž střihnul i cash cup s Xsteriozem. Spolu s ním na ME regionu obsadil 34. pozici a probojoval se tak do první top padesátky, která zaručuje postup do finále.

Oba finálové zápasy můžete sledovat živě s českým komentářem na streamu Twitch.tv Petra „Skutik“ Škutyho. Hracím dnem vás provede nejen sám Petr Škuta, ale svým laickým pohledem ho občas doplní i Barbora „SheisBara“ Polášková a odborný pohled na hru objasní Honza „Metryx“ Sladký. Od 14 hodin začíná Middle East region a od 19 hodin pak navazuje region evropský. Určitě to bude podívaná, kterou si nesmíte nechat ujít. 

Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.