Přejít k hlavnímu obsahu

Po prohře jsem měl chuť skončit s Counter-Strikem, popisuje beastik pocity po RMR

28. 4. 2022 | 10:20 Counter-Strike 2 Rozhovor
V posledních dvou letech ovládl se SINNERS česko-slovenskou scénu, na té světové však stále přichází o vysněný Major. Sebastian „beastik“ Daňo vedl tuzemskou jedničku v rumunské Bukurešti do bojů o postup na největší turnaj světa. Podobně jako v roce 2021 byli SINNERS ohromně blízko. Bohužel se stejným výsledkem. „Měli jsme zadarmo místenku na Major. I tak jsme nebyli schopni se tam dostat,“ mrzí 24letého Daňa.
Sebastian "beastik" Daňo
Sebastian "beastik" Daňo
Zdroj: PLAYzone

Hned ve dvou zápasech jste byli vítězní. Jaké utkání sis z celého turnaje užil nejvíc?

Z celého turnaje jsem si nejvíc užil zápas s HEET. Jsme s nimi dobří kamarádi a zápasy proti nim jsou zábava. Navíc mě mile potěšila naše T side na Vertigu.

Když se podíváš zpět na zápas s Bad News Eagles, vidíš nějaký konkrétní moment, kdy se podle tebe lámal chleba?

Řekl bych, že první buy round na T side mohl být rozhodující. Měli jsme open, ale celé kolo jsme klasicky uspěchali a nenavázali na dobrý začátek T side.

Kdybys mohl jednu věc udělat jinak, jaká by to byla?

Pár kol proti BNE bych rozhodně callnul jinak. Řekl bych, že tam dost kol nepřišlo správné rozhodnutí z mojí strany.

Beastik na Tipsport CS:GO Bratislava
Beastik na Tipsport CS:GO Bratislava
Foto: PLAYzone

Co se ti bezprostředně po rozhodujícím zápase honilo hlavou?

Demotivace a chuť skončit s CSkem.

Jak bys s menším časovým odstupem hodnotil RMR?

Upřímně ani nevím. Nijak kladně asi ne, vzhledem k tomu, že jsme měli free ticket na Major, a i tak jsme nebyli schopni se tam dostat. Všechny zápasy, které jsme vyhráli, byly víceméně proti týmům naší úrovně nebo horší. V zápasech s tier 1 jsme ani nekladli odpor. Je to škoda.

Myslíš, že jste byli lepší než na loňském RMR?

Nemyslím si.

S čím jsi byl na turnaji spokojený? Kde se vám nejvíce dařilo dělat přesně to, co jste chtěli?

Spokojený jsem byl hlavně s přístupem kluků k zápasům. Co se týče herní stránky, tak to bylo takové 50/50. Pár zápasů jsme zahráli nadstandardně, pár zase zle.

Mezi českou komunitou jste měli obrovskou podporu. Vnímal jsi ji během turnaje?

Rozhodně. Já teda na socials moc nebyl v průběhu turnaje, nicméně ten počet zpráv, které nám chodily, nešel přehlédnout. Určitě to mělo pozitivní vliv na nás, protože jsme cítili, že nám lidi věří a chtěli jsme jim to vrátit.

Jak hodnotíš samotný Buchholz systém turnaje, který byl především v posledních týdnech hodně kritizovaný? Přijde ti spravedlivý?

Sám nevím, co si o tom systému mám myslet. Nám osobně celý ten systém hrál do karet, takže si stěžovat nebudu. (smích)

Co váš nyní čeká? Na jaký turnaj se budete soustředit?

Momentálně nám začíná další sezona Challenger League, takže to bude momentálně naše největší priorita. Další turnaj bude Pinnacle, kde by se myslím mělo hrát zase o spot na LAN turnaji v Srbsku, což by pro nás mělo být další motivací se tam podívat.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).