Přejít k hlavnímu obsahu

7 milionů korun ve hře! Startuje mistrovství světa v Teamfight Tactics

29. 4. 2022 | 16:00 Teamfight Tactics Preview
Třetí světový šampionát ve hře Teamfight Tactics se koná opět online a během tří dnů se ti nejlepší z celého světa budou rvát na bitevním poli v sadě Gizmos & Gadgets. Rozdávat se bude dosud největší prize pool, takže hráči mají ještě větší motivaci zazářit.
Gizmos & Gadgets Trophy
Gizmos & Gadgets Trophy
Zdroj: Riot Games

Mistrovství světa v TFT, konkrétně v šesté sadě s názvem Gizmos & Gadgets, se bohužel nekoná před publikem. Všichni hráči tak soutěží ze svých domovů. Celkem 32 adeptů na titul se bude snažit podávat ty nejlepší výkony, které je mohou přiblížit k trofeji a výhře. Počínaje pátkem každý odehraje 6 her, po součtu bodů se hned polovina z nich rovnou rozloučí. Zbytek postoupí na sobotní pokračování, kde je čeká pouze 8 vstupenek do závěrečného představení. Nedělní grand finále nabídne dokonce 7 her, takže nás čeká napětí až do konce.

Šampionát je bohužel bez českého zastoupení. V kvalifikaci v podobě mistrovství Evropy ztráceli Oldřich „Faeli“ Mahdal a Miloslav „Thrae“ Poslední potřebné body a jejich jízda tak skončila předčasně. I přesto předvedli solidní  výkon.

Hraje se od pátku do neděle, vždy od 11 hodin.  Celou akci můžete samozřejmě sledovat na Twitchi. Soutěžící si rozdělí v přepočtu 7 milionů korun, což je zatím největší prize pool v historii TFT.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.