Přejít k hlavnímu obsahu

Je na čase vrátit se k mé milované hře, hlásí gob b. Opouští Valorant a vrací se na CS:GO scénu

2. 5. 2022 | 17:00 Counter-Strike 2 Přestup
Legendární in-game lídr se vrací zpátky ke Counter-Striku. Fatih „gob b“ Dayik zastane nově pozici hlavního trenéra týmu BIG.
Gob b je zpět u Counter-Striku
Gob b je zpět u Counter-Striku
Zdroj: BIG

Gob b patří mezi zakládající členy německé organizace BIG. „Kmotr německého Counter-Striku“, jak se mu mimo jiné přezdívá, vystřídal v rámci této organizace už několik postů. Kariéru v BIG začal jako hráč v základní sestavě, následně využil své bohaté zkušenosti jako trenér akademického týmu a v neposlední řadě posílil Valorant sekci, opět jako hráč. O kapitána tak přichází český střelec Karel „Twisten“ Ašenbrener.

Na profesionální scéně se gob b pohybuje od doby původního Counter-Striku sahající až do roku 2006, není proto divu, že se rozhodl k legendární FPS hře vrátit. „Je na čase se vrátit k mé milované hře, která ze mě udělala člověka, jakým dnes jsem,“ okomentoval gob b odchod z Valorant scény. 

Ani po sérii úspěchů, které má gob b na svém kontě, nejsou jeho budoucí cíle skromné. „Nejsem ten typ člověka, který by věci jen tak zkoušel. Když se do něčeho pustím, dělám to na 100%. Těším se na spolupráci s týmem a na své první vystoupení na PGL Antwerp Major!“ oznámil odhodlaně gob b.

Svou novou roli si vyzkoušel při nedávném RMR turnaji v Bukurešti. „Každý z něj mohl cítit energii a auru, kterou s sebou přinesl na RMR a která hrála velkou roli v našem výkonu v Bukurešti,“ okomentoval jeho výkon šéf CS:GO sekce týmu BIG, Roman „⁠Roman R.⁠“ Reinhardt.

O budoucím osudu dosavadního trenéra týmu Niclase „enkay J“ Krumhorna zatím nebyly zveřejněny žádné oficiální informace. Spekuluje se však, že by jeho odchod mohl mít návaznost na další vlnu chystaných banů pro trenéry.

Aktuální sestava BIG:

 Německo Johannes „tabseN“ Wodarz
 Německo Tizian „tiziaN“ Feldbusch
 Německo Florian „syrsoN“ Rische
 Německo Josef „faveN“ Baumann
 Německo Karim „Krimbo“ Moussa

 Německo Fatih „gob b“ Dayik (hlavní trenér)