Přejít k hlavnímu obsahu

CCT - Global CS:GO Tour přichází s celkovým prize poolem až 3,4 milionu dolarů

6. 5. 2022 | 16:00 Counter-Strike 2 PR článek
Společnost GRID, přední světová platforma pro herní data, spolu s organizátory, jako jsou FACEIT, Relog Media a Eden Esports, oznámila novou globální otevřenou CS:GO Tour s jedním z nejvyšších prize poolů v historii CS:GO: 3 400 000 USD. Turnaj Champions of Champions Tour (CCT) bude zahájen v červnu 2022 a zakončen celosvětovým finále LAN v lednu 2024.
Champions of Champion Tour
Champions of Champion Tour
Zdroj: CCT

Turnaj Champions of Champions Tour (CCT) pořádá společnost GRID a její zakládající a regionální partneři zastupující přední značky. Zatímco společnost GRID bude pro CCT poskytovat služby správy dat, každý ze zakládajících partnerů se bude podílet na organizaci turné tím, že bude zajišťovat produkci přenosů, provoz, vztahy s týmy a talenty, a zajistí tak co nejlepší zážitek pro své místní komunity a fanoušky CS:GO po celém světě.

Partneři

Seznam zakládajících partnerů zahrnuje:

  • FACEIT: Global League Operations, Tournament Platform
  • Eden Esports: Provoz, marketing, mediální služby
  • Relog Media: Studio Production, globální vysílací partner
  • Black Molly Entertainment: Finále LAN, partner pro severní Evropu
  • Fantasy Expo: Hlavní Broadcastový Partner (Anglicky) a content prodkuce
Champions of Champions Tour
Champions of Champions Tour
: Champions of Champions Tour

Turnaj zahrnuje tři regiony - Evropu, Severní a Jižní Ameriku. Každý region bude dostávat lokalizovaný obsah, který se bude vysílat na kanálech regionálních partnerů CCT. Pro region střední Evropy CCT spolupracuje se společností REPUBLEAGUE.

„Naším posláním je budovat profesionální ekosystém Counter-Strike na různých úrovních a poskytovat příležitosti pro začínající talenty regionálního esportu, aby se prosadily a zazářily. Jsme rádi, že můžeme spolupracovat s předními partnery po celém světě. Naším společným cílem je umožnit udržitelný růst scény a podpořit profesionalizaci našeho odvětví jako celku,“ říká Tom Warburton, provozní ředitel společnosti GRID Esports.

„Inspirujeme činy - dokázali jsme, že podpora rostoucích talentů má smysl, a hodláme to zopakovat ve velkém měřítku. Jsem si jistá, že tento projekt přispěje k růstu naší regionální scény. Týmy se budou pravidelně seznamovat s profesionálním prostředím a standardy úrovně 2, které si zamilují, až se tam dostanou. Také nechceme konkurovat ostatním TO, ale spíše vytvořit novou cestu, cestu k profesionálům,“ říká Janka Vorčáková, manažerka LOPS ve společnosti REPUBLEAGUE.

Champions of Champions Tour
Champions of Champions Tour
: Champions of Champions Tour

CCT se bude skládat z regionálních turnajů v určených regionech s vlastními kvalifikačními cykly, které povedou k online sérii s celkovým prize poolem 1 800 000 dolarů, z níž se lze kvalifikovat do LAN segmentu CCT.

Týmy budou sbírat body během zápasů v online a studiových LAN turnajích a nakonec budou bojovat o účast na celosvětovém finále CCT, které se uskuteční na začátku roku 2024. Další podrobnosti o Tour of Champions budou oznámeny v nadcházejících týdnech.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).