Přejít k hlavnímu obsahu

Gaming dál odsuzuje válku, Fortnite stylově vzdává hold Ukrajině

7. 5. 2022 | 09:47 Fortnite Zajímavost
Fortnite spojuje jednotlivce z celého světa. Události tak usnadňují pospolitost a hráči obvykle rychle hrají svou roli, aby ukázali podporu prostřednictvím své účasti. Kvůli nedávným nepokojům mezi Ruskem a Ukrajinou hra ukázala další své uznání a podporu tím, že věnovala část na mapy Ukrajině.
Ukrajinská vlajka z kontejnerů
Ukrajinská vlajka z kontejnerů
Zdroj: Epic Games

To lze vidět poblíž pouštní oblasti poblíž Condo Canyon, kde můžeme najít lodní kontejnery naskládané dohromady zvláštním způsobem. Dva z těchto kontejnerů představují ukrajinskou vlajku, která ukazuje maximální podporu komunity pro zemi.

Tato vlajka byla vyrobena pomocí kontejnerů, kde každý z nich má jinou barvu. Žlutou, modrou, červenou a zelenou. Červená slouží jako žerď pro vlajku, zatímco modrá a žlutá představují vlajku samotnou. Zdá se, že zelená neplní žádný účel. Hráči se k tomuto místu mohou dostat po zipline nebo vystavěním se na obří skálu. Hra tak ukázala svou upřímnou podporu Ukrajině.

Již po začátku války společnost Epic Games oznámila sbírkovou kampaň. Prostředky byly získány prostřednictvím nákupů ve Fortnite nebo na Epic Games Store zároveň ve spolupráci s Xboxem který se spojil s Epic Games pro lepší věc.

Komunita získala více než 3 miliardy korun pro různé organizace jako je UNICEF a další. Tato obrovská suma peněz byla použita na pomoc potřebným na Ukrajině.

Štítky: Fortnite, ukrajina
Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.