Přejít k hlavnímu obsahu

90 milionů za předměty do hry! Jak vypadá nejdražší sbírka planety?

10. 5. 2022 | 08:00 Counter-Strike 2 Zajímavost
Dát do skinů někdy i tisíce korun, to není v současné době nic neobvyklého. V některých případech ale majitelé nejdražších inventářů neváhají utratit klidně i desítky milionů. Pojďme se nyní podívat na milionáře, který vlastní ty vůbec nejhodnotnější předměty na světě.
AWP | Dragon Lore
AWP | Dragon Lore
Zdroj: Valve

Čínskému sběrateli se v herním CS:GO inventáři skrývají opravdu dechberoucí kousky. Až takové, že jejich hodnotu žádná jiná sbírka nepřekonává, jak píše Yoshiho CS:GO deníček, domácí znalec v oboru.

Hodnotné předměty mohou být různé, hráč s nimi přitom nemusí ani hrát. Prostě se mu líbí jako sbírka, případně jde o investici. U hráče s čínskou přezdívkou najdeme spoustu unikátů s gigantickou hodnotou.

V inventáři se nachází desítky odznaků, hudebních kolekcí a samozřejmě nožů. Nejvíce pozornosti získávají nože v Doppleru se vzácnými podtypy Ruby a Sapphire. Nebo byste raději nejhodnotnější rukavice Vice a Hedge Maze? Na to by se musely skládat tisícovky běžných hráčů. Jenže tady je to jen začátek.

Karambit | Doppler Ruby & Sapphire
Karambit | Doppler Ruby & Sapphire
Foto: DMarket / Valve

Další kousky čínského uživatele jsou třeba StatTrak M4A4 | Howl či Souvenir AWP | Dragon Lore s vysoce cennými holografickými samolepkami týmu Titan, které v kombinaci s třetím nejnižším floatem (poškrábáním) na světě tvoří několikamilionovou sumu samy o sobě. AK-47 | Case Hardened s tzv. Blue Gem vzorem, jenž do krásného útvaru staví modrou a bílou, je zase možná vůbec tím nejdražším kouskem, který jde na tradiční samopal získat. Takový v inventáři rozhodně nesmí chybět – a proč jen jeden, že?

AK-47 | Case Hardened Blue Gem
AK-47 | Case Hardened Blue Gem
Foto: cs.money / Valve

Nezapomínejme ani na samolepky. Jak příznivci CS:GO moc dobře tuší, jde o ty vůbec nejdražší ze šampionátu Katowice 2014, které v průběhu let extrémně nabraly na hodnotě. Nechybí týmy Titan či iBUYPOWER, jejichž odkazy stojí desítky tisíc eur.

Kompletní sbírka je obrovsky drahá. Spousta ze skinů navíc na ceně stoupá každým dnem, některých je tak málo, že cena ani nejde řádně určit. Podle různých webových stránek je ale hodnota tohoto inventáře stanovená asi na 90 milionů korun, což z něj tak dělá vůbec ten nejdražší na celém světě!

Štítky: skiny
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.