Přejít k hlavnímu obsahu

Sedmá sezona Samsung MČR v mobilních hrách je tady! Bude se hrát o 200 tisíc korun

9. 5. 2022 | 17:30 Brawl Stars Wild Rift Turnaj
Samsung MČR v mobilních hrách po roce opět nabídne ty nejzajímavější souboje o titul českého šampiona. Pro 7. sezónu nejprestižnější česko-slovenské esportové soutěže zaměřené na mobilní tituly byly vybrány hry Brawl Stars a LoL: Wild Rift. Hraje o více než 200 000 korun a finále si diváci budou moci vychutnat živě v nově postavené Vodafone PLAYzone Areně.
Samsung MČR v mobilních hrách
Samsung MČR v mobilních hrách
Zdroj: PLAYzone

Samsung MČR v mobilních hrách letos na svůj program zařadí dvě hry. První z nich – Brawl Stars – se objeví již potřetí a hráči si rozdělí téměř 80 000 korun.

Po loňské úspěšné premiéře se opět odehraje také turnaj v oblíbené MOBA hře LoL: Wild Rift. Ta nabídne dokonce ještě vyšší prize pool, a to necelých 140 000 korun.

IMPORTant Players, vítězové posledního MČR ve hře LoL: Wild Rift
IMPORTant Players, vítězové posledního MČR ve hře LoL: Wild Rift
: PLAYzone

Kvalifikace otevřená všem

I letos má šanci zvítězit každý hráč, který přihlásí svůj tým. Kdokoli se může se svým mančaftem registrovat na Samsung MČR v mobilních hrách a ovládnout tuzemskou scénu.

Možností bude mít hned několik. V rámci online turnajů s otevřenými kvalifikacemi budou týmy během sezóny sbírat MČR body a šest nejúspěšnějších získá pozvánku přímo do závěrečného finále.

V něm jej doplní dva týmy ze speciálního turnaje Midseason. Na ten se kvalifikují čtyři týmy z otevřené kvalifikace, další čtyřka bude pozvána na základě MČR tabulky. Samotný event se odehraje během dvou herních dní ve zbrusu nové Vodafone PLAYzone Areně. V té uskuteční také samotné finále Samung MČR v mobilních hrách.

Celkově se odehrají čtyři turnajové série, z nichž každá bude mít dvě otevřené kvalifikace a finále.

Tento systém platí pro oba herní tituly a otevřené kvalifikace proběhnou na portálu PLAYzone. Ve Vodafone PLAYzone Areně pak budou mít diváci možnost být součástí celkem čtyř offline eventů.

Harmonogram Samsung MČR v mobilních hrách - Brawl Stars
TurnajDatum
1. turnajová sérieKvalifikace 16.a 23. 5., finále 30. 5.
2. turnajová sérieKvalifikace 6. a 9. 6., finále 13. 6.
MidseasonKvalifikace 18. 6., event 2. - 3. 7.
3. turnajová sérieKvalifikace 11. a 14. 7., finále 18. 7.
4. turnajová sérieKvalifikace  25. a 28. 7., finále 1. 8.
Finále Samsung MČR13. - 14. 8.

Velké příběhy

„Ani letos nepřijdou milovníci mobilních herních titulů o svoji oblíbenou esportovou soutěž. Jsem ráda, že se nám daří turnaj neustále rozvíjet a oslovovat nové diváky i hráče,“ říká Magdaléna Havlíková z agentury PLAYzone, hlavní organizátorka Samsung MČR v mobilních hrách. „Cesta nových šampionů začíná už v polovině května a já věřím, že si fanoušci užijí zápasy nejenom v živém vysílání, ale také naživo ve zbrusu nové Vodafone PLAYzone Areně. V loňském roce jsme byli svědky několika překvapivých výsledků a věřím, že i letos nás čeká sezóna plná zajímavých příběhů,“ dodává Havlíková.

Nejdůležitější zápasy sezóny budou vysílány na Twitch kanále PlayzoneCZ, dále pak na facebookových stránkách Prima COOL a také v HbbTV aplikaci televizních stanic Prima.

Strategickým partnerem se opět stává výrobce mobilních telefonů Samsung, který šampionát dlouhodobě podporuje. I další partneři mají s mistrovstvím mnohaletou spolupráci. V sedmé sezoně jsou jimi prodejce elektroniky DATART a výrobce síťových prvků TP-LINK.

Více informací o Samsung Mistrovství ČR v mobilních hrách naleznete na oficiálních stránkách akce. Vývoj sezóny včetně toho, jak se to má s plány na samotné grandfinále, pak můžete sledovat na Facebooku, Instagramu i v podobě článků na našem portále.

Harmonogram Samsung MČR v mobilních hrách - LoL: Wild Rift
TurnajDatum
1. turnajová sérieKvalifikace 17. a 24. 7., finále 29. 7.
2. turnajová sérieKvalifikace 31. 7. a 7. 8., finále 12. 8.
MidseasonKvalifikace 21. 8., event 3. a 4.9.
3. turnajová sérieKvalifikace 11. a 18. 9., finále 23. 9.
4. turnajová sérieKvalifikace 25. 9. a 2. 10., finále 7. 10.
Finále Samsung MČR22. - 23. 10.
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).