Přejít k hlavnímu obsahu

Odměna pro hvězdu. Třetí nejlepší tým světa prodloužil smlouvu klíčovému hráči

10. 5. 2022 | 14:30 Counter-Strike 2 Přestup
Všechno se v těchto dnech točí kolem Majoru. Jeden z účastníků první fáze však mezi zápasy přinesl důležité oznámení. Po prodloužení smluv tři hráčů se týmu ENCE upsal další klíčový střelec i pro rok 2023.
Olek „hades⁠“ Miskiewicz
Olek „hades⁠“ Miskiewicz
Zdroj: ENCE

Nejznámější finská organizace ENCE se na začátku loňského roku odhodlala k vybudování mezinárodní sestavy. Mnohými fanoušky kritizovány krok se však ukazuje jako správná cesta. Od srpna jde o stálici TOP 20 světového žebříčku, letošní forma však ENCE vyšvihla na pozice, o kterých se leckomu ani nesnilo. Aktuální třetí příčka ve světovém žebříčku dává vzpomenout na éru okolo Aleksiho „Aleksib“ Virolainena.

V čele sestavy se nachází jeden z nejstarších in-game leaderů na scéně, Marco „Snappi“ Pfeiffer. Vedle něj se do životní formy rozstřílel Lotan „Spinx“ Giladi a své místo našel i Paweł „dycha“ Dycha. Právě tohle trio v březnu prodloužilo své smlouvy až do konce roku 2023, což je krásná odměna za povedené výkony.

Na začátku roku se novým pátým hráčem stal Pavle „maden“ Bošković a podepsat na další období tedy zbývalo už jen Aleksandera „hades“ Miskiewicze. Primární odstřelovač a jedna ze stěžejních postav týmu však opomenuta není. Jeho prodloužení smlouvy bylo oznámeno právě v době, kdy ENCE úspěšně bojují v Challengers Stage aktuálně probíhajícího PGL Majoru. Nutno uznat, že jde o vskutku zajímavé načasování.

22letý sniper přišel do ENCE před rokem z Wisly Krakow. Spolu s dychou se dají nazvat zachránci polské scény, v dřívějších letech úspěšná země totiž nemá na nejprestižnějším turnaji žádné další zástupce. Úderné duo ENCE však reprezentuje na jedničku a v úterý večer se popere s G2 o postup se skóre 3-0.

Zdroj: ence.gg
Štítky: ENCE, hades
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.