Přejít k hlavnímu obsahu

Změna musela přijít! Tým OG sahá do sestavy, na lavičku si sedá zkušený Dán

12. 5. 2022 | 08:20 Counter-Strike 2 Přestup
Zatímco drtivá většina týmů z top 20 světového žebříčku bojuje o úspěch na Majoru, zklamaní OG zas a znova sedí doma. Vedení už chce vidět svůj tým na nejprestižnějším turnaj světa. Rozhodlo se tak pro radikální krok. Na lavičku si sedá statisticky druhý nejlepší hráč týmu Valdemar „⁠valde⁠“ Bjørn Vangså.
Valdemar "⁠valde⁠" Bjørn Vangså
Valdemar "⁠valde⁠" Bjørn Vangså
Zdroj: PGL (se souhlasem)

OG vypadali po lednovém příchodu Nemanji „nexa“ Isakoviće z G2 velmi solidně. Vyhráli jarní skupiny cyklu BLAST, načež pak bez problémů postoupili na IEM Katowice. Tým se sniperem Mateuszem „mantuu“ Wilczewskym či talentovaným Shahar „flameZ“ Shushan byl zkrátka na dobré cestě.

V Polsku se ale věci přestaly vyvíjet ve správném směru. Tým v hlavní části slavného turnaje skončil na posledním místě a odjížděl s pocitem zklamání.

Všichni doufali, že se situace vrátí do starých kolejí. To se ale nestalo. Vše zakončila nepovedená kvalifikace na aktuálně se hrající Major, kdy nexa a spol. nezvládli poslední klíčový zápas s Eternal Fire.  Tím se zase podtrhl fakt, že OG, ačkoliv se mohou držet na špici světových žebříčků a předvádět dobré výkony, zkrátka a dobře nezvládají ty nejdůležitější mače, kvůli čemuž se jim od samého začátku vyhýbají velké turnaje.

 

Jak se zdá, vedení asi přetekl džbán trpělivosti. Rozhodli se proto posadit na lavičku zkušeného Valdemara „⁠valde⁠“ Bjørn Vangså, čímž tak mantuu přišel o jediného zbývajícího spoluhráče, který byl na prvopočátku stvoření OG CS:GO sekce. ,,V OG jsem byl velmi spokojený a vážím si zdejších lidí a kultury. Někdy se ale od sebe oddělíte. Dohodli jsme se, že odstoupím a budu se soustředit a věnovat energii na hledání nového domova, kde budu moci realizovat své nejbližší ambice,“ popsal Dán důvody svého odchodu.

Podivuhodné ale na první pohled je, že cestu uvolňuje právě šestadvacetiletý matador, když byl v dosavadním průběhu roku druhým nejlepším hráčem týmu s ratingem 1,12 a K/D 1,15. V rozhovoru pro Dexerto však uvedl, že organizace chce začít od nuly s mladšími hráči v kombinaci s některými ze současného kádru, což je směr, kterým se nechtěl vydat.

Tímto krokem se potvrdila jedna polovina z avizovaných spekulací. Tým má totiž údajně opustit Nikolaj „niko“ Kristensen, jenž se pravděpodobně nevešel do nové týmové vize. Zatímco tato mladá puška by si nový domov našla, valde by to mohl mít s přibývajícím věkem těžší.

Na začátku roku se objevila zvěst, že je dánský střelec v kontaktu s Evil Geniuses. Obnoví se kontakty a posílí valde americký celek?

Štítky: valde, OG
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.