Přejít k hlavnímu obsahu

Vicemistři ČR jsou zase kompletní. Do týmu přichází stinx a hvězdný Bulhar

15. 5. 2022 | 07:50 Counter-Strike 2 Přestup
ENTERPRISE se po předchozích odchodech museli již poněkolikáté v letošním roce poohlédnout po nových tváří do své dnes už mezinárodní soupisky. Na koho nakonec ukázali?
Nové posily CS:GO týmu ENTERPRISE
Nové posily CS:GO týmu ENTERPRISE
Zdroj: ENTERPRISE esports

Když Sampi.Tipsport na začátku května oznámili svůj nový supertým, ve kterém figuruje i jméno Matúše „MATYS“ Šimka, znamenalo to pro organizaci ENTERPRISE citelnou ztrátu. Jakpak by ne, vždyť dvacetiletý Slovák patřil k největším tahounům týmu a stal jednou z největších hvězd domácí scény.

Nerozhodnost s hledáním náhrady trvala delší dobu, takže MATYS svým spoluhráčům pomůže ještě po zbytek celé domácí ligy Sazka eLEAGUE. I přesto však nyní přichází oficiální oznámení dalšího dílu skládanky. Do týmu nyní přichází jméno české stálice, které leckoho překvapí. Stejně jako druhá posila.

Matěj „stinx“ Štorek byl po odchodu z Team NARCIS bez angažmá, od česko-slovenské dvojky ale dostal životní šanci. Již koncem dubna jsme vás informovali o tom, že se stinx dost pravděpodobně patří mezi testované hráče do kádru ENTERPRISE. Nedávno se zapojil také do zápasu ESEA Advanced a vše začalo nabírat reálných rozměrů.

Na takovou nabídku čekal stinx dlouhé roky, takže ji určitě chopí za pačesy. „Nová etapa začíná, dám tomu všechno,“ řekl stručně a jasně ve svém vyjádření. V týmu se potká s Robertem „manguss“ Kasperem, se kterým před lety ovládl maďarskou LAN akci ICL.

Tím ale rošády při hledání ideální sestavy nekončí. Na lavičku byl totiž posazen finský mladík Ville „myltsi“ Vilkman. Ten původně přišel do týmu jako sniper, ale v poslední době se nejdůležitější zbraně ve hře chopil Erik „The eLiVe“ Sith. Vždyť si jen vzpomeňte, že ENTERPRISE měli už dříve zájem o talentovaného Igora „w0nderful“ Zhdanova. Pátečním večerem tak angažmá finského střelce skončilo.

The eLiVe na AWP ale nezůstane, tým se rozhodl hledat čistokrevného snipera. Díky tomu, že se na začátku roku EP stali mezinárodním celkem, jsou možnosti samozřejmě mnohem otevřenější. A toho nyní využili na výbornou. V síti ENTERPRISE uvízl Deyvid „h4rn“ Benchev, jehož budou fanoušci moc dobře znát z angažmá v týmu Fiend, na konci loňského roku 17. nejlepšího týmu světa. Po změnách na bulharské scéně ale zůstal bez angažmá a připravoval se především individuálně. Na výherní vlnu se bude snažit domácí organizaci vrátit například v Sazka eLEAGUE, kde na něj byl využit poslední možný přestup.

Nová pětice ENTERPRISE vypadá následovně:

 Slovensko Erik „The eLiVe“ Sith
 Česká republika Robert „manguss“ Kasper
 Rumunsko Raul „Blytz“ Gligor
 Česká republika Matěj „stinx“ Štorek
 Bulharsko Deyvid „h4rn“ Benchev

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.