Přejít k hlavnímu obsahu

Minecraft streamer je v Guinnessově knize rekordů. Certifikát obdržel za stream z vaření

15. 5. 2022 | 16:11 Zajímavost
Pětadvacetiletý streamer George „GeorgeNotFound“ Davidson je známy díky svým vysíláním a tvorbě videí ze světa Minecraftu. Na Twitchi má téměř 5 milionů sledujících a přes 10 milionů odběratelů nasbíral na svém YouTube kanále. Nyní se zapsal i do Guinnessovy knihy rekordů, ale Minecraftem to nebylo.
GeorgeNotFound
GeorgeNotFound
Zdroj: YouTube

Mnoho streamerů občas vymění židli u stolu za pánev a svůj content okořeňuje živými přenosy ze své kuchyně. Úspěšně své kulinářské dovednosti předvedly i hvězdy jako Pokimane nebo QTCinderella, naopak streamerka kjanecaron si skoro podpálila svůj koutek pro přípravu jídla. Že takový stream může být populární, dokazují divácká čísla, kterým dal streamer GeorgeNotFound novou laťku k překonání.

GeorgeNotFound je známý svými streamy z Minecraftu, mimo to také zkoušel bavit fanoušky svými divokými a na tu dobu velmi chaotickými pečícími vysíláními. Jeden konkrétní stream nabitý jídlem se stal tak populární, že George vytvořil rekord pro největší počet diváků v živém vysílání s tématem vaření na Twitchi, když dosáhl v jednu chvíli až na 319 846 diváků.

Vše vyšlo najevo až potom, co byl na jmenování do Guinnessovy knihy rekordů nominován youtuberem Jackem Massey Welshem, který na svém kanálu YouTube sdílel informace o celé události.

Podle Welshe ho George nejprve oslovil a požádal ho, aby za něj poslal nominaci, jelikož údajně překonal rekord v nejvyšším počtu zhlédnutí z hot tub streamu. Kniha rekordů však žádost zamítla, protože se mělo za to, že malý nafukovací bazén, který George použil, technicky není vířivka. Aby bylo tedy vše tentokrát v pořádku, tak duo sestavilo důkazy a statistiky, díky nimž by se George stal držitelem rekordu pro nejvyšší počet souběžných diváků během jeho kuchařského streamu „George Learns To Cook… “ z 20. března 2021.

Žádost byla úspěšná a George následně obdržel svůj zarámovaný certifikát, který prohlašoval, že je oficiálním držitelem světového rekordu. Welsh mu ještě jako bonus také daroval trofej za „Nejsledovanější Hot Tub Stream“.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.