Přejít k hlavnímu obsahu

Další favorit splnil úlohu a zahraje si o 500 tisíc korun na Tipsport CS:GO Online. Doplnit ho můžeš i ty!

16. 5. 2022 | 08:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Třetí kvalifikace je za námi a my už skoro známe kompletní dvanáctku týmů, která se zapojí do boje o půlmilionový prize pool. Do víkendového klání se opět zapojila spousta známých jmen, z nichž možná to největší skutečně uspělo a splnilo cíl. Na rozdíl od předchozí zastávky v Bratislavě.
Rudolf „Rutk0“ Kovalčik
Rudolf „Rutk0“ Kovalčik
Zdroj: Dark Tigers

Cesta na MČR pokračuje a nejužší špička domácí scény bude u toho. Druhou zastávkou letošní sezóny je Tipsport CS:GO Online, kde se týmy v červnu poperou o 500 tisíc korun. V tuto chvíli však známe pouze polovinu účastníků, druhou půlku totiž utvoří týmy z kvalifikace. Otevřená část už se pomalu chýlí ke konci a všichni mají příští víkend poslední šanci. Přijď si zahrát v sobotu 21. května i ty se svým týmem.

Do třetí otevřené kvalifikace se minulou sobotu přihlásilo 19 týmů. Jako vždy, vše začalo skupinovou fází. Nejvyrovnanější byla skupina A, odkud do play-off postoupily týmy eSuba Youngsters a Orde Samurai. Mezi dalšími postupujícími však nechyběli Dark Tigers, Team Moops, Semtex.Brute nebo Team Narcis.

Od té chvíle, co se kvalifikační turnaje staly jednodenními, musí účastníci o to lépe vyladit formu na konkrétní den. Jedno zakopnutí a je konec. O třetí šanci ve čtvrtfinále takto přišli Semtex.Brute a Team Narcis, semifinálové složení však bylo opravdu napěchované. Dark Tigers smetli obměněnou soupisku Orde Samurai a s přehledem postoupili do finále. V kvalifikaci na Bratislavu zklamali a nyní si chtějí dojít pro vylepšení reputace. Jejich soupeřem byl Team Moops, který vyřadil eSuba Youngsters těsně 16:14.

Finálová bitva o 7. slot v uzavřené kvalifikaci začala na mapě Mirage. Obě poloviny dopadly velmi vyrovnaně a šlo se do prodloužení. V tom druhém dokázali tygři zazářit a přehoupli se tak do vedení v sérii. Bohužel to bylo  vše. Soupeř totiž nenastoupil do druhé mapy a přenechal soupeři postup do uzavřené části kvalifikace. HenkkyG, creze, majky, Rutk0 a PR splnili úlohu a vykročili za snovým prize poolem.

Harmonogram kvalifikace na Tipsport CS:GO Online:
Sobota 30. dubna1. otevřená kvalifikace
Sobota 7. května2. otevřená kvalifikace
Sobota 14. května3. otevřená kvalifikace
Sobota 21. května4. otevřená kvalifikace
27. až 29. květnaUzavřená kvalifikace
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.