Přejít k hlavnímu obsahu

Pohotová reakce! Valve v nové aktualizaci opravuje diskutovaný smoke bug

16. 5. 2022 | 14:05 Counter-Strike 2 Kauza
Tak to bylo rychlé. Ani ne za 24 hodin po tom, co hvězdný sniper týmu G2 Esports hodil na PGL Majoru smoke, který mu díky chybě ve hře vytvořil perfektní otvor na pozorovaní, přichází náprava. V pondělní aktualizaci vše opravili samotní vývojáři z Valve.
Smoke bug je napraven
Smoke bug je napraven
Zdroj: Valve

Sedmnáctiletý talent Ilya „⁠m0NESY⁠“ Osipov vyvolal svou dýmovnicí na Mirage velkou kontroverzi. Většina profíků a osobností chtěla od PGL, aby podobné akce na Majoru zakázali. Marně. Organizátoři největšího svátku CS:GO totiž přišli s překvapivou zprávou: Smoke bug se až do konce akce může používat. 

Tohle řešení šokovalo naprosto všechny. Proto se mezi sebou za spolupráce Martina „STYKO“ Styka, zástupce Asociace profesionálních hráčů Counter-Strike, všichni férově domluvili na nepoužívaní těchto smoků – kdoví, kolik by jich na různých místech bylo ještě objeveno. Pro byli všichni, včetně G2 Esports.

Ať se o Valve říká cokoliv, i oni v tomto problému zachovali chladnou hlavou a byli i rozumnější než samotní organizátoři Majoru. V noci z neděle na pondělí 16. května totiž vydali svůj nejnovější update, který se týkal jen jedné jediné věci. ,,Opravili jsme nedávno nahlášenou chybu se smokem,“ ohlásili na svém Twitteru. Všichni si oddychli. Vypadá to totiž, že je nepříjemná kauza posledních dní konečně definitivně uzavřena.

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.