Přejít k hlavnímu obsahu

Nejlepší trojka jasná, kdo urve poslední místo v play-off? Další stage MSI začíná v pátek

20. 5. 2022 | 08:50 League of Legends Preview
Šest týmů a jen čtyři místa v play-off. Taková je realita Rumble Stage letošní MSI v League of Legends. V roli favoritů jsou korejští T1, čínští RNG a evropská naděje z G2. Čtvrté místo je tak otevřené. Kdo jej uzme pro sebe? Podaří se Evil Geniuses vysněný postup, nebo PSG Talon zopakují úspěch z minulého ročníku?
G2 Esports
G2 Esports
Zdroj: Riot Games

Pětidenní maraton BO1 sérií rozdělí týmy na dvě části: ty, které se porvou o titul a ty, které skončí před branami vyřazovací části. Karty jsou rozdány jasně.

O top 3 snad nikdo nepochybuje. G2, RNG a T1 neprohráli v základních skupinách jediný zápas, jasně dominovali. Celkové skóre 20-0 pasuje silnou trojici do pozice jasných favoritů. „Tento turnaj může být začátkem našeho návratu,“ věří I „Faker“ Sang-Hjok, legenda T1

Korejci naprosto ovládli během jara korejskou ligu, když neprohráli ani jednu sérii. Rekordní šňůru se pokusí překazit také G2 Esports. „Jsme nadějí Evropy, jsme pod velkým tlakem. Podaří se nám nemožné,“ těší se na boje v Rumble Stage Rasmus „caPs“ Winther.

Hlavní slovo ale mohou mít také Royal Never Give Up. Ti chtějí obhájit svůj triumf z roku 2021 a stát se tak prvním týmem, jenž dosáhne na tři tituly MSI. „Nezapomeňte, kdo tu vyhrál naposledy,“ připomíná svým soupeřům Chen „GALA“ Wei. MVP posledního MSI chce znovu usednout na trůn. A podle mnohých expertů by se mu to mohlo podařit.

Formát Rumble Stage dlouhodobé fanoušky League of Legends nepřekvapí. Hraje se dvakrát každý s každým, čtyřka nejlepších postupuje do play-off. Klasický formát MSI, během kterého se s turnajem rozloučí další dva týmy. 

Které to budou? Nejmenší šanci na postup mají podle statistických předpokladů Saigon Buffalo. Druhý tým vietnamské ligy se kvalifikoval na turnaj jen díky odstoupení GAM Esports a svým sokům se jen těžko vyrovná.

V podobné pozici se nacházejí PSG Talon. Ti touží po repete z minulého roku, kdy se dostali až do semifinále MSI. Teď jim v cestě budou stát Evil Geniuses. Pro mnohé překvapení amerického LCS chce po zklamání z roku 2021 navrátit zámořské LoL do play-off.

Rumble Stage začíná v pátek 20. května od 10:00 zápasem mezi T1 a G2. Všechny zápasy mohou fanoušci sledovat živě na oficiálním Twitch kanále Riot Games

Harmonogram MSI - 20. května
ČasTýmy
10:00T1 - G2
11:00EG - RNG
12:00PSG Talon - Saigon Buffalo
13:00G2 - RNG
14:00Saigon Buffalo - EG
15:00PSG Talon - T1
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).