Přejít k hlavnímu obsahu

Hráč si vyzkoušel, jaké je hrát Elden Ring na 20 let staré přenosné televizi

28. 5. 2022 | 08:00 Zajímavost
Elden Ring vyšel sice už letos v únoru, ale i po několika měsících uchvacuje skvěle propracovaným světem. Hrát ho na vysokou úroveň grafiky je zkrátka potěšením pro oko. Napadlo vás ale někdy, co by se stalo, kdyby si ho někdo zkusil zahrát na staré maličké přenosné televizi? Jeden tiktoker se to rozhodl zjistit. Výsledek nebyl vůbec špatný.
Hráč si vyzkoušel, jaké by to bylo hrát Elden Ring na přes 20 let staré malé přenosné televizi
Hráč si vyzkoušel, jaké by to bylo hrát Elden Ring na přes 20 let staré malé přenosné televizi
Zdroj: From Software

Elden Ring je mezi gamery oblíbený, ostatně psali jsme o něm již několikrát. Na konzolích jako PS5 a Xbox Series X s pořádnou obrazovkou vypadá skvěle. Pokud jste ale tak trochu fandové retro věcí, možná vás zaujme náš dnešní článek. Představuje tiktokera, který se rozhodl zjistit, jak by vypadal Elden Ring na více než 20 let staré přenosné televizi. Musel k tomu mít řádnou dávku kreativity a důvtipu, neboť dokázat něco takového rozhodně není nic snadného a ne každý by si s takovým úkolem poradil. 

Jedná se o uživatele s přezdívkou „YourOldPalJosh“, jemuž se do rukou dostala přenosná televize z devadesátých let. Dal si za cíl si na televizi zahrát Elden Ring a překvapivě se mu to podařilo! Celý proces vysvětlil ve svém příspěvku. Potřeboval k tomu televizní adaptér, PS4 Pro, tzv. „downscaler"(downscaling umožňuje přehrávání obsahu z jednoho zdroje na displejích v jejich původním rozlišení ) a „klasický“ červený, žlutý a bílý kompozitní kabel. Když vše spojil dohromady, mohl hrát Elden Ring na obrazovce staré 23 let.

Po přihlášení do svého PlayStation účtu spustil Elden Ring a diváci mohli sledovat úvodní obrazovku, ačkoliv samotné hraní Elden Ring bylo ukázáno jen na malý okamžik. Asi nikoho nepřekvapí, že kvalita není nic moc a ani zdaleka se nemůže vyrovnat tomu, když hrajete na konzolích nejnovější generace. Své kouzlo to ale má a jeden z komentujících podotkl, že by byla zábava sledovat na přenosné televizi celý playthrough. Uvidíme, třeba se časem tiktoker pustí i do něčeho takového. Obecně lze říct, že hráči dovedou být nápadití a šikovní, třeba když vytvoří funkční ovladač z bagety, nebo Tetris konzoli na jaderný pohon.

@youroldpaljosh Believe it or not, this is what Elden Ring looked like in 1999 📺 #videogames #90s #2000s #nostalgia #90skids #foryou ♬ lofi and minimalist BGM(325514) - Kazuhi
Zdroj: Dexerto
Štítky: Elden Ring, retro