Přejít k hlavnímu obsahu

Jen dva takové nože na celé planetě! Vášnivý sběratel za jeden z nich zaplatil přes půl milionu korun

21. 5. 2022 | 20:48 Counter-Strike 2 Zajímavost
Další obrovský obchod je na světě. Hlavní roli hraje nůž, který v této podobě existuje na světě pouze dvakrát. Jedná se o Classic Knife | Case Hardened s patternem blue gem. Kolik si myslíte, že za něj jeho nynější majitel zaplatil?
Classic Knife | Case Hardened (Bluegem)
Classic Knife | Case Hardened (Bluegem)
Zdroj: Twitter @DemonHikl

Counter-Strikovým světem se prohnal další obrovský obchod. Jak už tomu povětšinou bývá, v hlavní roli se opět objevil velmi hodnotný nůž. Ten je speciální tím, že v tomto přesném provedení existují pouze dva na celé planetě. Není tak divu, že se jeho cena vyšplhala do výšin, u kterých se vám zatočí hlava.

Přesněji se tedy jedná o Classic Knife | Case Hardened, jehož klasická cena se na Steam marketu pohybuje okolo osmi tisíc korun. Hodnota tohoto konkrétního nože ovšem tuto částku několikanásobně převyšuje, a to z jednoduchého důvodu.

Skiny s kamufláží Case Hardened se vyznačují svými náhodnými patterny, čili pozicí modrých skvrn na zlatavém podkladu. Pattern číslo 403 se vyznačuje právě tím, že čepel nože je téměř celá pokryta modrou barvou, a jelikož nožů s takovou konstelací je opravdu málo, tak právě proto je tento extrémně vzácný.

Jeho nynější majitel si říká DemonHikl.  Je vášnivým sběratelem těchto raritních kousků a za svůj nejnovější přírůstek do sbírky zaplatil přes 600 000 korun. Se svým skvostem se následně pochlubil i naTwitteru, kde sklidil obrovské gratulace.

Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.