Přejít k hlavnímu obsahu

CS:GO nemá konkurenci. Nejočekávanější zápas večera sledovaly 2 miliony diváků

23. 5. 2022 | 08:40 Counter-Strike 2 Zajímavost
Nedělní večer byl ve znamení finále PGL Majoru. O nejcennější trofej ve hře se utkaly týmy Natus Vincere a FaZe Clan. Přesto, že šlo o vyhrocený a těsný souboj, si vítězství odnesli FaZe. Na jejich duel se koukaly 2 miliony diváků v jeden moment, což je druhý největší počet v historii CS:GO.
PGL Major Antwerp 2022
PGL Major Antwerp 2022
Zdroj: PGL Esports

Každý rok se můžeme těšit z mnoha esportových událostí nejvyšší úrovně. Z hlediska sledovanosti jsme v minulém roce porovnávali Worlds v League of Legends a PGL Major ve Stockholmu. CS:GO vrchol od stejného pořadatele se konal i v minulých týdnech a opět se přepisovaly historické tabulky.

Během více než 116 hodin vysílání se průměrně na zápasy a doplňující program koukalo skoro 600 tisíc diváků. Už ve čtvrtfinále byla překonána meta 1 milionu sledujících, na větší posun se však čekalo až do finále. Jak také jinak. O titul se totiž poprali dva největší giganti současnosti, Natus Vincere a FaZe Clan.

Svůj vůbec první Major vyhráli právě druzí jmenovaní. FaZe na tento triumf čekali dlouhé roky a konečně se dočkali. Nejlepší momenty zápasu sledovaly 2 miliony diváků, z čehož polovina byla na oficiálním anglickém Twitch streamu. Maximální peak je druhý největší v historii, hned za loňským Majorem ve Švédsku.

Vůči rekordní sledovanosti je bohužel škoda, že se finálové klání nedostalo do rozhodující třetí mapy.

PGL Major Antwerp 2022
PGL Major Antwerp 2022
Foto: Escharts.com

Jeden zajímavý rekord však antverpský Major překonal už ve své předchozí fázi. Tažení brazilských legend pod křídly Imperial Esports sledovalo na kanále Gaules v jeden moment přes 700 tisíc diváků, což je na neoficiální mutaci vysílání opravdu šílené číslo. Ale co, vždyť Brazílie patří mezi nejemotivnější fanoušky.

Co se týče porovnání PGL Majoru s jinými aktuálně probíhajícími turnaji, tak CS:GO opět ukázalo, že nemá konkurenci. Major v Dotě 2 měl finále ve stejný den a duel mezi OG a TSM si naladilo maximálně 584 tisíc diváků. Shodou okolností vrcholil také Rainbow Six Siege Major, který si v jeden moment naladilo až 114 tisíc sledujících. Finále Six Charlotte Majoru přitom nebylo nejsledovanějším zápasem turnaje.

Zapomínat nesmíme ani na League of Legends a jeho Mid-Season Invitational. Ten by v následujícím týdnu musel překonat své historické maximum, aby se dostal na hranici sledovanosti CS:GO Majoru. I přesto si dosavadní dění už naladil více než 1 milion diváků. Na rekordy v LoLku si musíme počkat až na Worlds.

Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.