Přejít k hlavnímu obsahu

Senzační přestup. Entropiq Prague oficiálně vítají trenéra z Brazílie

24. 5. 2022 | 07:50 Counter-Strike 2 Přestup
Entropiq Prague si dokázali vybojovat místenku v hlavním turnaji Tipsport CS:GO Online a poprvé u toho byla nová tvář. Nehovoříme o dvou posilách do základní sestavy, ale o novém trenérovi, kterého po dlouhých měsících tým konečně našel. O koho jde?
João "horvy" Horvath
João "horvy" Horvath
Zdroj: Entropiq Prague

Entropiq Prague v březnu přišli o svého analytika s Tier zkušenostmi. Allan „Rejin“ Petersen bohužel týmu nedokázal předat dostatek na to, aby přišly kýžené úspěchy. Nastalo tak opět hledání hlavy celého projektu. Ještě předtím ale pražský celek přivítal dvě posily do základní pětky. Sestava se rozhodla vydat mezinárodní cestou a přivítala Michaela „sesL“ Higatzbergera a Jonase „j1NZO“ Jalowského. První jmenovaný už se s kapitánem Michalem „leckr“ Kadlíčkem v minulosti potkal a totéž se dá říct o novém trenérovi.

Leckr si totiž vyhlédl dalšího starého známého, se kterým svého času střílel za rakouskou organizaci No Limit Gaming. Jedná se o João „horvy“ Horvatha. 23letý Brazilec se před čtyřmi lety snažil po boku Ricarda „boltz“ Prasse nebo Lucase „steel“ Lopese postoupit na Major, mimo to se představil ve třech sezónách slavné ESL Pro League, kde si zahrál pro změnu s João „felps“ Vasconcellosem a Vitem „kNgV-“ Giuseppe. Jde tedy o postavu s opravdu bohatou historií po boku mnoha velkých jmen světové scény.

V roli aktivního hráče horvy v posledních letech vystřídal opravdu hodně týmů. Delší dobu se tak zřejmě hledal, proto se dost pravděpodobně uchýlil k úplně jiné roli. Trenérem totiž ještě nikdy nebyl. Poslední jeho angažmá bylo v Imperial Esports, kteří jeho bývalou sestavu na začátku roku nahradili legendami, jež to za doprovodu rekordní sledovanosti dotáhly až do druhé části PGL Majoru. Od ledna tak byl 23letý Brazilec bez angažmá. Pokud mu tedy na stole přistála nabídka od bývalého kolegy leckra, tak jej to zřejmě zaujalo.

Není známo, kdo další se do výběrového řízení přihlásil a jestli měl horvy vůbec nějakou konkurenci, případně jestli ano a že nestála za řeč, ale to je v tuto chvíli zbytečné řešit. Horvyho cesta s Entropiq Prague začíná na Tipsport CS:GO Online, kde si již odbyl svoji premiéru. Stál totiž za svými novými svěřenci v rozstřelovém zápase proti eSubě, kde EIQ po těsné bitvě zvítězili 2:0 a čekají přímo v hlavní části turnaje po boku SINNERS a dalších předních týmů. O víkendu tak budou dychtivě sledovat uzavřenou kvalifikaci.

Závěrem už se zbývá zeptat na jediné. Podaří se EIQ Prague ulovit i nějakého analytika, aby se tým mohl skutečně posunout na vytouženou úroveň? Díky nové mezinárodní cestě existuje jistě spousta kandidátů.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.