Přejít k hlavnímu obsahu

Cryptova oznamuje sestavu! Obohatí ji zahraniční zkušenost z LCS i mladý talent

24. 5. 2022 | 14:45 League of Legends Přestup
Jarní část sezóny nedopadla pro mladou organizaci Cryptova podle představ. V Hitpoint Masters se nekvalifikovala do vytouženého play-off. Vedení se proto rozhodlo pro změny v sestavě, které obnášejí velice zajímavé importy ze zahraničí.
Cryptova
Cryptova
Zdroj: Cryptova/Twitter

Původní plně česko-slovenská sestava organizace Cryptova se v letním splitu už znovu do boje společně nepustí. V týmu zůstávají pouze dva členové: český nadějný jungler Alex „Sacrifice“ Zach a na pozici ADC Lukáš „Esko“ Endl. Zbytek sestavy prošel obměnou a to dokonce zahraniční.

Eskovi bude na botu dělat parťáka support Symeon „Meleks“ Smejkal z Polska, který si prošel například Ultraligou, konkrétně jako součást celku Team Esca Gaming, ale jeden split působil také v LCL. Solo linky obohatí posily ze Švédska. Štafetu na midu převezme mladý talent a dánský mistr z roku 2021 Enes „Sahira“ Apelqvist, který odehrál jarní část sezóny v severoevropské soutěži NLC v dresu norského týmu Vanir.

Moudrost a zkušenost do nové sestavy přinese Olof „Flaxxish“ Hagberg Medin. Šestadvacetiletý topař má za sebou nespočet angažmá nejen v Evropě, ale také v Turecku i Severní Americe. Fanoušci si ho mohou pamatovat ještě v dresu Giants z roku 2016, kdy se utkával s elitními hráči z EU LCS jako je například caPs, Hans Sama, Perkz nebo jeho krajan Rekkles.

Nová sestava už měla možnost prověřit svou sílu v kvalifikaci na Prague Champs. V rozhodujícím zápase nestačila na soupeře NDGU eSports s Čechem Stanislavem „Stanik“ Hynkem. Příprava ale teprve začíná. Času na zlepšení je dost.

Aktuální sestava Cryptova LoL:

 Švédsko Olof „Flaxxish“ Hagberg Medin
 Česká republika Alex „Sacrifice“ Zach
 Švédsko Enes „Sahira“ Apelqvist
 Česká republika Lukáš „Esko“ Endl
 Polsko Symeon „Meleks“ Smejkal

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.