Přejít k hlavnímu obsahu

První brazilský Major! Bitvu o 23 milionů korun uvidíš živě na PLAYzone

25. 5. 2022 | 09:20 Counter-Strike 2 Zajímavost
Brazilci se dočkali! Od 31. října do 13. listopadu budou nejlepší světové CS:GO týmy bojovat o podíl a kýžený titul. ESL Gaming, přední světová společnost zabývající se esporty, odhalila podrobnosti o velmi očekávaném IEM Rio CS:GO Majoru, který bude vysílán exkluzivně s česko-slovenským komentářem na kanálech PLAYzone.
Fanoušci z Brazílie
Fanoušci z Brazílie
Zdroj: Red Bull

Soutěž, která přichází do srdce Jižní Ameriky, je vůbec prvním majorem na tomto kontinentu. Fanoušci budou moci zažít tuto velkolepou akci živě v Jeunesse Areně v Rio de Janeiru v Brazílii, a to od 10. do 13. listopadu. V sázce je hodně, 24 nejlepších světových týmů se v 18. ročníku této prestižní soutěže utká nejen o titul, ale také o jeden milion dolarů (cca. 23 milionů korun).

Jeden z největších turnajů historie, během kterého se představí naprostá špička v oboru, budete moci sledovat s česko-slovenským komentářem exkluzivně na kanálech PLAYzone! 

„Nemohli jsme být nadšenější, že konečně přivezeme Major do Rio de Janeira,“ řekl Ulrich Schulze, SVP Product manager společnosti ESL Gaming. „Stále rostoucí a vášnivá brazilská komunita esportů je úžasná a posledních pár let jsme doufali, že poskytneme fanouškům jeden z největších zážitků z esportů vůbec. Teď je ten čas konečně tady a my se nemůžeme dočkat, až nejlepší světové CS:GO týmy nakonec vstoupí do Jeunesse Areny a otřese se v základech vzrušením z Brazílie i mimo ni.“

Brazilský Major se skládá ze tří fází, z nichž každá má svůj vlastní formát. Během první fáze bude Challengers Stage hostit 16 týmů, které se kvalifikují přes IEM Road to Rio (série RMR), aby vstoupily do Swiss bracketu a střetly se v Bo1. Vyřazovací a postupové zápasy se odehrají jako Bo3, přičemž nejlepších osm týmů postoupí do Legends Stage.

Zde se k těmto týmům připojí dalších osm týmů z IEM Road to Rio na podobném formátu jako v předchozí fázi. Osm nejlepších týmů v Legends Stage se kvalifikuje do Champions Stage, která se odehraje jako play-off s jednou eliminací a umožní tak nejlepšímu týmu nakonec získat kýžený titul.

IEM Rio 2022
IEM Rio 2022
Zdroj: ESL

„Intel je velmi hrdý na to, že může přinést Intel Extreme Masters zpět do Brazílie – a tentokrát jako CS:GO Major, aby naše místní herní komunita mohla zažít jeden z nejlepších CS:GO turnajů na světě. Gaming probíhá a Intelem a my se stále více snažíme nabízet ty nejlepší technologie hráčům po celém světě. Brazílie je jedním z klíčových trhů společnosti Intel na světě a pokud jde o hraní her, 3 ze 4 Brazilců hrají elektronické hry, takže být součástí organizace tak velké události, jako je tato, je pro nás velmi důležité,“ říká Carlos Augusto Buarque, marketingový ředitel společnosti Intel Brazil.

IEM Rio Major je desátými majorem ESL Gaming od prvního turnaje Major, který se konal na DreamHack Winter v roce 2013. Původně se akce měla konat mezi 26. dubnem a 24. květnem 2020, ale nakonec byla odložena kvůli probíhající celosvětové pandemii.

Nicméně ESL Gaming a Valve chtěli major v Brazílii, jakmile to okolnosti dovolí a ta chvíle právě nastala. Vstupenky na IEM Rio Major se začnou prodávat ve středu 25. května  s cenami pohybující se od 425 korun až do téměř 9 500 korun na oficiálních stránkách. Fanoušci, kteří si zakoupili vstupenku v roce 2020 a rozhodli se ji ponechat namísto vrácení peněz, mohou tuto vstupenku použít na stejný den (dny) a kategorie turnaje.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.