Přejít k hlavnímu obsahu

OG potvrzují další odchod. Přidá se do týmu NEOFRAG?

25. 5. 2022 | 16:37 Counter-Strike 2 Přestup
Evropská organizace OG v rámci přestavby posazuje na lavičku i Nikolaje „⁠niko⁠“ Kristensena, který v týmu strávil více než rok. Samotná sestava má teď jen tři aktivní hráče, spekuluje se však o příchodu lotyšského šikuly, ale i české hvězdy.
Nikolaj „⁠⁠niko⁠“ Kristensen
Nikolaj „⁠⁠niko⁠“ Kristensen
Zdroj: PGL Esports

Valdemar „⁠valde⁠“ Bjørn Vangså není jediným, kdo se rozloučil se základní sestavou OG. Jeho třiadvacetiletý krajan Nikolaj „⁠niko⁠“ Kristensen totiž dopadl obdobně, i on se zkrátka nevešel do nové vize evropské organizace. Dánský střelec se do týmu připojil po odchodu z Heroic v březnu 2021, aby nahradil odcházejícího Nathana „⁠NBK-⁠“ Schmitta. Do konce roku se svými spoluhráči dokázal vybojovat solidní druhé místo na IEM Summer, nebo dělenou bronozovou příčku v rámci v ESL Pro League S14.

Vstupem do nového roku OG celý kádr výrazně provětřili, z G2 Esports si totiž výměnou za Aleksiho „⁠Aleksib⁠“ Virolainenem přivedli Nemanju „⁠nexa⁠“ Isakoviće. Přestup okamžitě vzbudil očekávání, sami hráči vypadali velmi dobře. Bohužel, poslední místo na IEM Katowice a nepostup na PGL Major Antverp počáteční radost rychle spláchly. Celý neúspěch nejdříve nevydržel Valdemar „⁠valde⁠“ Bjørn Vangså, který se s vedením nedohodl na nové týmové vizi a byl posazen na lavičku. Teď končí i niko.

Zajímavé teď bude sledovat, kdo doplní zbylou velmi kvalitní trojici mantuu, flameZ a nexa. Hojně se spekuluje o osmém nejlepším hráči za minulý rok Mareksi „⁠YEKINDAR⁠“ Gaļinskisovi, který chce po konci v Outsiders, respektive Virtus.pro, pokračovat v nejlepších evropských organizacích. Mluví se též i o Justinu „jks“ Savagovi, který už je sice dlouho bez angažmá, avšak když vypomáhal FaZe Clanu při vítězném tažení na IEM Katowice, všem ukázal, jak kvalitním hráčem je. Teď by to mohl náramně potvrdit.

Potenciální posilou do party ale klidně může být i Adam „NEOFRAG“ Zouhar. Česká hvězda je na odchodu ze SINNERS a svoji kariéru chce dostat ještě na větší level v podobě mezinárodního angažmá. OG je jedno z možných řešení, ve hře jsou ale i další hvězdné celky. Načasování odchodů by v tomhle případě dávalo smysl, ačkoliv OG do příštího turnaje, kde se představí, ještě zbývá mnoho týdnů na přípravu.

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.