Přejít k hlavnímu obsahu

Světové ikony a NEOFRAG. Kam přestoupí největší česká hvězda?

25. 5. 2022 | 12:20 Counter-Strike 2 Spekulace
V úterý jsme přinesli zákulisní informaci naší redakce o pravděpodobném přestupu největší hvězdy české scény. Podle dostupných informací má už NEOFRAG nový domov, na jeho zveřejnění si však budeme muset ještě počkat. My přinášíme rovnou tři týmy, ve kterých by jeho zakotvení dávalo největší smysl.
NEOFRAG přestup
NEOFRAG přestup
Zdroj: koláž PLAYzone

fnatic

Asi nejvíce se u Adama „NEOFRAG“ Zouhara skloňuje jméno fnatic. Historicky tradičně švédský tým se v minulém roce vydal mezinárodní cestou, v posledních měsících se však nepodařilo poskládat úspěšnou a stabilní sestavu. Momentálně na soupisce zůstali pouze Freddy „KRIMZ“ Johansson a William „mezii“ Merriman, kolem kterých vznikne na bílém papíře zbrusu nový celek.

Právě český talent by mohl být ideálním dílkem do skládačky, hlavně kvůli nedostatku firepower, kterým fnatic v poslední době trpěli. Stačí přidat kvalitního IGL, například Aarona „AZR“ Warda, a špičkového snipera, kterým by mohl být třeba Nico „nicoodoz“ Tamjidi, a recept na tým nejvyššího kalibru je na světě. Případně by z Copenhagen Flames mohlo přijít více hráčů, jak se žhavě spekuluje.

Ať už bude nová sestava fnatic jakákoliv, její premiéry se dočkáme 8. června, kdy se ve švédském Lundu odehraje Pinnacle Cup Championship. Ve stejném termínu proběhne Tipsport CS:GO Online, a tak by NEOFRAG už ani domácím fanouškům, a hlavně příznivcům SINNERS, nemohl dát vítězné sbohem.

KRIMZ patří mezi největší švédské legendy
KRIMZ patří mezi největší švédské legendy
Foto: PGL

OG

Je tu však i jeden zavedený tým, který momentálně hledá posilu. A tím je OG. Celek postavený kolem finalisty Majoru ve Stockholmu Nemanji „nexa“ Isakoviće totiž po nepodařeném úvodu letošního roku sáhl ke změně, když posadil na lavičku zakládajícího člena Valdemara „valde“ Bjørn Vangse. Právě ten zastával podobnou roli, jakou měl NEOFRAG v SINNERS. Podle spekulací je navíc na odchodu také Nikolaj „niko“ Kristensen, místa v sestavě tak budou dost možná dvě a přestavba tedy bude větší.

Českého střelce však při námluvách čeká konkurence nejvyššího kalibru, OG totiž mají údajně zájem o lotyšskou megahvězdu Marekse „YEKINDAR“ Gaļinskise. S hledáním posil ale nemusí tým zase tak spěchat, další turnaj jej čeká až v půlce června, kdy se představí na jarním finále BLAST Premier.

Připojí se nexa k OG?
Připojí se nexa k OG?
: PGL

MOUZ

Naším posledním tipem, a možná trochu i vysněnou představou, je tým MOUZ, který čeští a slovenští fanoušci moc dobře znají. V současné době v něm střílí David „frozen“ Čerňanský, v minulosti s tímto celkem sbírali trofeje Tomáš „oskar“ Šťastný a Martin „STYKO“ Styk. Právě organizace sídlící v Hamburku by mohla být ideálním místem, kde by NEOFRAG mohl rozjet svou mezinárodní kariéru. MOUZ se navíc v poslední době spoléhají na skautování mladých talentů víc, než kdy jindy.

K žádné změně v sestavě sice zatím nedošlo, rozhodně by ale nebyla překvapením. MOUZ se totiž nedostali na PGL Antwerp Major, což bylo obrovské zklamání. NEOFRAG by mohl nahradit Aurimase „bymas“ Pipirase, který měl být budoucí hvězdou týmu, ale v důležitých zápasech hraje často pod očekávání. Svůj potenciál zatím nenaplnil ani Jon „JDC“ de Castro, ten však stihl zatím odehrát jen dva turnaje.

Česko-slovenské spojení v MOUZ?
Česko-slovenské spojení v MOUZ?
: PGL

Další možnosti

Nabízí se ale samozřejmě také další týmy, do kterých by NEOFRAG mohl zamířit. Jedním z nich je americká jednička Team Liquid, odkud si údajně rychle balí kufry Richard „shox“ Papillon. Liquid však historicky ukazují, že spíše než na talent sází na známá a osvědčená jména. Další teoretickou možností je tým Dignitas, který propustil celou sekci a chystá se začít nanovo. Na přelomu roku měla o českou hvězdu zájem také organizace ENCE. Ta se však po snovém začátku roku dostala až na 3. místo světového žebříčku, žádná další změna se tak nedá v dohledné době očekávat. Kde byste největší českou hvězdu viděli nejraději?

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.