Přejít k hlavnímu obsahu

Sampi.Tipsport? Měli by postoupit, mají jasno experti před uzavřenou kvalifikací Tipsport CS:GO Online

26. 5. 2022 | 21:00 Counter-Strike 2 Preview
Mezi 27. - 29. květnem se osmička mančaftů utká v uzavřené kvalifikaci o čtyři volná místa na turnaji Tipsport CS:GO Online. Na serveru se představí hvězdný tým Sampi.Tipsport, posílená eSuba či hladová Cryptova. Právě tyto celky by měly bez větších problémů postoupit do hlavní části Tipsport CS:GO Online. „Sampi.Tipsport si nemůžou dovolit prohru,“ shodují se experti.
Los skupin Tipsport CS:GO Bratislava
Los skupin Tipsport CS:GO Bratislava
Zdroj: PLAYzone

Další turnaj ze seriálu MČR je tady. Po bratislavském klání se týmy vrací do online prostředí. SINNERS, ENTERPRISE, Dynamo Eclot a Entropiq Prague již mají účast v hlavní části turnaje jistou, stále ale zbývá doplnit startovní listinu o čtyři mančafty z uzavřené kvalifikace. Ta se odehraje od pátka do neděle a chybět nebude ani nejužší česko-slovenská špička.

Skupina A

Všichni okamžitě upoutají své pohledy na Sampi.Tipsport. Pětice postavená kolem slovenské legendy Ladislava „GuardiaN“ Kovácse je postavena do role favorita. „Očekává se bezproblémový postup od Sampi Tipsport, kteří by se svou novou sestavou měli kvalifikací proletět bez ztráty mapy,“ má jasno David „Sphexxai“ Jelínek, jeden z komentátorů Tipsport CS:GO Online.

Pavel „Tučňák“ Kristián, hlava celého MČR v CS:GO však varuje před silnou sestavou Orde Samurai, se kterými se Sampi.Tipsport utkají v prvním kole. „Mají silný roster a jsou tam i někteří bývalí hráči Sampi, takže to bude takový trochu pomstichtivý boj,“ upozorňuje Kristián. „Ten postup nebude zadarmo,“ dodává.

Druhý postupující po slovenském supertýmu? Zde už se názory liší. Během PLAYzone podcastu se mluvilo především o týmu Orde Samurai, zatímco David Jelínek favorizuje spíše Dark Tigers. „Orde Samurai ale rozhodně nesmíme podceňovat,“ souhlasí s kolegy.

Skupina B

Druhá čtveřice mančaftů už tak jasného favorita nemá. Jsou totiž hned dva: Cryptova a Esuba. „Pokud nepostoupí, tak je něco špatně,“ říká jasně tradiční host PLAYzone podcastu Tučňák.

Stejně vidí skupinu B také komentátor Michal „Mishek“ Kabele. „Tady to musí být jednoznačně postup eSuby a Cryptovy,“ hlásí sebevědomě Kabele. Sphexxai vidí na prvním místě eSubu a na druhé Cryptovu. „Neměli by mít větší problémy,“  věří Jelínek.

Dalším mančaftům, které hrají ve skupině B, experti nevěří. „Jde spíš o mixové týmy, je to taková divočina,“ shodují se.

Uzavřená kvalifikace Tipsport CS:GO Online začíná v pátek od 14:00 tradičně na streamu PLAYzone. Vše důležité se dozvíte v našem rozsáhlém preview.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).