Přejít k hlavnímu obsahu

OFICIÁLNĚ: NEOFRAG a F1KU se připojují k OG

27. 5. 2022 | 15:17 Counter-Strike 2 Přestup
Česká hvězda NEOFRAG zná konečně nový domov. Po odchodu ze SINNERS míří do týmu OG, kam kromě něj přichází také polský talent F1KU.
NEOFRAG a F1KU
NEOFRAG a F1KU
Zdroj: OG

Tým OG se po nepovedeném začátku roku 2022 rozhodl přistoupit ke změně, když na lavičku posadil své dánské hráče Nikolaje „niko“ Kristensena a Valdemara „valde“ Bjørna Vangsu. Ti se zbytkem týmu neměli stejnou vizi do budoucna, organizace se tak údajně chtěla vydat cestou hledání nových talentů. A přesně to se také potvrdilo. Do OG totiž míří hvězda české scény Adam „NEOFRAG“ Zouhar a polský talent Maciej „F1KU“ Miklas.

Pro Neofraga to bude první angažmá mimo CZ/SK scénu. I přesto si už stihl vytvořit pověst jednoho z největších evropských talentů, a to hlavně díky skvělým výkonům v SINNERS, se kterými stihl nakouknout i do Evropy. O jeho schopnostech svědčí také skvělý rating 1.14 za poslední 3 měsíce, zároveň se předvedl ve skvělém světle v RMR turnaji před PGL Antwerp. Bylo tak jen otázkou času, kdy se Adam rozhodne vydat do světa. První nabídku měl již několik měsíců zpátky od ENCE, teď už to konečně vyšlo.

Druhou novou posilou OG je teprve 18letá vycházející hvězda z Polska, F1KU. Ten působil v týmu AGO už od roku 2019, od té doby se svým týmem probojoval například do poslední sezony ESL Pro League. Teď ale míří mezinárodní cestou s vidinou, že napodobí úspěch krajanů dychy a hadese, kteří se v barvách ENCE probojovali až do semifinále Majoru.

Nové duo tak doplní dvojici dalších mladých talentů, kteří působí v OG. Největším tahounem týmu je polsko-britský sniper Mateusz „mantuu“ Wilczewski, jenž je zároveň posledním hráčem z úplně původní sestavy. Od loňského roku v týmu působí také 18letý entry fragger Shahar „flameZ“ Shushan, jehož však občas trápí nekonzistentní výkony, ale spolu s Neofragem utvoří šílenou firepower.

Celou čtveřici zastřešuje Nemanja „nexa“ Isakovič, který do OG přišel začátkem roku 2022 z G2 Esports. Právě v této slavné organizaci si vytvořil renomé jednoho z nejlepších světových in-game leaderů, o čemž svědčí například stříbra z PGL Stockholm Majoru nebo loňského IEM Cologne.

Dnešek znamená nový den pro OG CS:GO sekci, do našich řad se připojují NEOFRAG a F1KU. Jsou mladí, motivovaní a chtějí se prosadit na velkých turnajích. Jejich herní styly jsou přesně to, co jsme hledali od chvíle, kdy jsme začali přestavovat tým. V minulém roce předvedli v SINNERS a AGO, že mají schopnosti na to pozvednout náš tým na novou úroveň,
uvedl Casper „ruggah“ Due, kouč OG

Podle informací PLAYzone by navíc mělo dojít k restrukturalizaci herního systému, který by měl být postaven právě okolo Neofraga. To se dotkne hlavně srbského kapitána. Ten se bude orientovat více na support, na jiných pozicích se představí také flameZ.

Premiéra nové sestavy se odehraje už dnes ve 20:00, kdy se OG utkají v showmatchi proti brazilským MIBR. První ostrý start čeká Neofraga až v půlce června, půjde ale rovnou o zkoušku ohněm. Tým se totiž představí na finále jarního splitu BLAST Premier v lisabonské Altice Areně, kde jej čekají soupeři jako FaZe, NAVI, ENCE nebo G2.

OG budou nově působit v této sestavě:

 Polsko Mateusz „mantuu⁠“ Wilczewski
 Izrael Shahar „flameZ⁠“ Shushan
 Srbsko Nemanja „⁠nexa“ Isaković
 Česká republika Adam „NEOFRAG“ Zouhar
 Polsko Maciej „F1KU“ Miklas

 Dánsko Casper „ruggah“ Due - kouč

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.