Přejít k hlavnímu obsahu

Dynamo Eclot potvrzuje aktuální formu a vyhrává kvalifikaci na mezinárodní event

29. 5. 2022 | 15:57 Counter-Strike 2 Reportáž
Lokální kvalifikaci o místenku v mezinárodním klání ROG Masters si nenechalo ujít 36 týmů. Jen nejlepší čtveřice však mohla postoupit do uzavřené pokročilé fáze, která proběhla tuto sobotu. Ze tří favorizovaných celků nakonec uspěl, jenž neudělal delší dobu změnu v základní sestavě.
Vít „nbqq“ Pohlot
Vít „nbqq“ Pohlot
Zdroj: Dynamo Eclot

ROG Masters East EMEA nabídne prize pool v přepočtu necelých 900 tisíc korun. Každý z účastnických států nebo mikroregionů má v turnaji pouze jediný slot, šest dalších se však rozdává v Last Chance kvalifikacích. Ta poslední proběhne právě dnes a třemi týmy uzavře složení šestnáctičlenného klání.

Nás samozřejmě nejvíce zajímavý kvalifikace pro Česko + Slovensko. Do uzavřené části se dostaly týmy eSuba, Dynamo Eclot, Dark Tigers a mladíci z Entropiq Future. Všechny zápasy Single Elimination play-off ale byly naprosto jednoznačné. DNE nejprve rozsápali tygry (16:7, 16:3), stejně jako eSuba si hravě poradila s EIQ Future (16:8, 16:2). Rychlý průběh samotného finále o jeden postupový slot však překvapil.

Na první mapě Vertigo se rozstřílel Vít „nbqq“ Pohlot, jeho 21 fragů na druhé straně však dokázal vyrovnat Lukáš „Levi“ Bouřa. Z pozitiv na straně eSuby to ale bylo všechno, výsledek hovoří jasně – 3:16. Spravit si chuť chtěla modrá krev na Infernu, ale jeho průběh byl jen o tři kola delší. Tady tentokrát nejvíce zlobil Dominik „blogg1s“ Janita, na druhé straně však spolu s Martinem „Dytor“ Handlem nadále zářil nbqq.

Hráči Dynama Eclot si tak odnášejí první tisíc dolarů do kapsy. Po zklamání v lokální kvalifikaci na CEE Champions jde o hezké vykoupení. Pro zisk další porce prize money nyní musejí v hlavním turnaji projít mezi čtyři nejlepší týmy turnaje. Největšími favority jsou povětšinou celky z první Last Chance kvalifikace jako Anonymo Esports, Nemiga nebo Nexus Gaming, na kompletní složení si raději tedy počkáme.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.