Přejít k hlavnímu obsahu

ENTERPRISE ovládli Prague Open a zahrají si na Masters

29. 5. 2022 | 17:26 Counter-Strike 2 Reportáž
Ace X je novým turnajovým okruhem na poli CS:GO. Čtyři soutěže v průběhu sezóny nesou (až na jednu výjimku) jména evropských měst a jen ti nejlepší se na konci roku potkají na finálním turnaji Masters. Všechno přitom, bohužel, probíhá pouze online, ačkoliv samotný model tomu nenasvědčuje.
Erik „The eLiVe“ Sith
Erik „The eLiVe“ Sith
Zdroj: PLAYzone (Peter Brichta)

Ace X Circuit odstartoval v únoru turnajem Vienna Open. Přímou pozvánku obdržely německé celky No Limit Gaming a Sissi State Punks, které doplnili Heaven and Hell a 00PROSPECTS z otevřené kvalifikace. Bitva o Vídeň a 7500 euro tak nabídla souboje pouze čtyř týmů. Tím nejlepším byl nakonec výběr NLG.

Druhé pokračování zavítalo virtuálně do Prahy. Na Prague Open obdržel pozvánku i jeden lokální tým, kterým byl vybrán ENTERPRISE esports. Netušíme, jaký měl výběr účastníků klíč, ale druhou pozvánku do Prahy obdržela belgická sestava EC Brugge. I tentokrát oba pozvané celky vyzvaly týmy z kvalifikace.

ENTERPRISE si v semifinále s naprostým klidem poradili s Operation Save Spot 16:5 a 16:8. EC Brugge to neměli tak jednoduché, protože ROYALS vyhráli úvodní mapu. Sérii ale CS:GO divize belgického fotbalového klubu posléze otočila. Kvalita však nebyla na místě a na ENTERPRISE to ve finále nestačilo. Domácí organizace ubránila Prahu výhrami 16:9 a 16:7 a zajistila si tak místenku na prosincových Masters.

Další turnaj sezóny ponese podtitul Baltics, ten poslední dílčí zavítá virtuálně do Stockholmu. ENTERPRISE v Praze vyhráli hezké 4 tisíce euro a na světovém finále bude ve hře dalších 10 tisíc. Uvidíme, co se v následujícím půlroce všechno změní, protože vyvrcholení celoroční série proběhne až 3. prosince.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.