Přejít k hlavnímu obsahu

Itsterez vládne českým streamerkám. Kdo další patří do TOP 10 za květen?

2. 6. 2022 | 19:52 Twitch
Máme tu nový měsíc a je tak čas prozkoumat vody českého a slovenského Twitche. Mezi populárními streamerkami se nám objevují dobře známá jména, ale i pár vcelku nových. Představujeme 10 nejsledovanějších CZ/SK streamerek za květen, podle počtu zhlédnutých hodin, které nám prozradil TwitchTracker.
Itsterez vládne českým streamerkám. Kdo další patří do TOP 10 za květen?
Itsterez vládne českým streamerkám. Kdo další patří do TOP 10 za květen?
Zdroj: Twitch

1. místo

Na vrcholu našeho žebříčku se usadila Tereza „itsterez“ Herzánová, díky svému každodennímu vysíláním. Právě 172 odstreamovaných hodin mělo lví podíl na 39 390 zhlédnutých hodinách ze strany diváků. Navíc potěší, že její vysílání průměrně sleduje na 229 lidí. Kromě Just Chatting ji pravděpodobně načapáte u CS:GO. Její kanál navíc přeskočil hranici 70 tisíc followerů.

itzterez
itzterez
Zdroj: Twitch

2. místo

Stříbrná pozice patří Shil0u, která nebyla sice online tak často, jako její konkurentky, ale o to více diváků jí průměrně dorazí na stream (345). Zhlédnutých hodin měla za květen 30 574. Kromě pokecu také vyzkoušela spoustu her, včetně nového Poldy. Zároveň se může pyšnit peakem 1 996 diváků, což je nejvíce ze všech streamerek za květen  z našeho žebříčku. Na její kanál hodilo follow bezmála 60 tisíc lidí.

Shil0u
Shil0u
Zdroj: Twitch

3. místo

Bronz bere Pavlína „FuFinkaa“ Stavinohová, která ve finiši poslední květnový den přeskočila ze čtvrtého místa. Právě díky častějším a delším streamům (celkově odvysíláno 235 hodin) byla odměněna číslem v podobě 29 425 nasledovaných hodin. Obsah u ní v květnu tvořilo primárně GTA V (roleplay) a League of Legends, průměrně nahlíželo 125 lidí.

FuFinkaa
FuFinkaa
Zdroj: Twitch

4. místo

Těsně za stupněm vítězů květen tedy zakončila Kipinka s 28 568 zhlédnutými hodinami. Pokud jste si zapnuli její stream, v drtivé většině případů jste narazili na hraní  World of Tanks. Pravidelné vysílání každý všední den přiláká průměrně 209 lidí, přičemž její kanál má přes 31 tisíc sledujících.

Kipinka
Kipinka
Zdroj: Twitch

5. místo

Nejlepší pětici nám uzavírá Viktorie „Viktorkaa“ Hlaváčková s bez mála 27 281 zhlédnutými hodinami. Se skoro 260 tisíci sledujících patří mezi vůbec nejoblíbenější tvůrce na platformě v Česku a Slovensku. Na jejím streamu v květnu převládalo GTA V, pokec a samozřejmě Dead by Deadlight. Tomu všemu průměrně přihlíželo 217 diváků.

Viktorkaa
Viktorkaa
Zdroj: Twitch

6. místo

Andullie, milovnice fantasy a her, si za uplynulý měsíc vysloužila šestou příčku s 20 276 zhlédnutými hodinami. To vše za odvysílaných 105 hodin, u kterých se bavilo v průměru 191 diváků. Většinou byly streamy ve formě pokecu, ale narazit jste mohli třeba na Elden Ring, The Lord of The Rings nebo třeba Borderlands 2. Z celého žebříčku má nejméně followerů (16,6K), její letošní růst je opravdu obdivuhodný.

andullie
andullie
Zdroj: Twitch

7. místo

Také elitní slovenská zástupkyně se dostala v květnu do top 10, a není to nikdo jiný než Nina „LadyHoonigan“ Zagozdzon s 18 078 nasledovanými hodinami. Z celého žebříčku má tento měsíc odvysíláno nejméně (62 hodin), ale její streamy se točily hlavně kolem aut a driftu, popřípadě GTA V. Právě poslední večerní stream ji posunul o pozici výš.

LadyHoonigan
LadyHoonigan
Zdroj: Twitch

8. místo

Osmička patří Šárce „Claina“ Štvrtňové, která se díky streamům plným umění vyšplhala až na číslo 17 367 v počtu zhlédnutých hodin. Častěji se v poslední době věnuje svému milovanému World of Warcraft.

Claina
Claina
Zdroj: Facebook

9. místo

Díky posledním streamům si devítku v žebříčku připisuje Kokiii_ , která se soustředí převážně na League of Legends. Necelá stovka odvysílaných hodin přilákala průměrně 166 lidí a umístila se díky 15 453 zhlédnutým hodinám ze strany diváků. Jen tak tak si pozici udržela, na záda ji dýchala totiž další streamerka.

Kokiii_
Kokiii_
Zdroj: Twitch

10. místo

Náročný měsíc za sebou má Aimonka s 15 270 zhlédnutými hodinami. Z celého žebříčku má ale odstreamováno zdaleka nejvíce hodin. Aimonka byla online každý den v průměru 12 hodin a věnovala se pouze GTA V. Nemá sice tolik odběratelů (16,7K) jako výše zmíněné a její stream se držel kolem 42 souběžných diváků, ale právě díky odvysílané porci hodin si probojovala cestu do květnové top desítky.

Aimonka
Aimonka
Zdroj: YouTube
Štítky: Twitch, TOP 10 CZSK
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.