Přejít k hlavnímu obsahu

Karetní boje o desítky tisíc korun. Vodafone MČR Hearthstone se vrací!

6. 6. 2022 | 18:10 Hearthstone Turnaj
Ve čtvrtek 9. června začíná další sezóna Vodafone MČR Hearthstone. Během turnajů v populární karetní hře si účastníci rozdělí celkem 58 tisíc korun. Finále MČR o 40 000 Kč se odehraje 15. - 16. října na půdě Vodafone PLAYzone Areny. Kvalifikace jsou otevřené všem, tak začni připravovat perfektní decky a přihlas se!
Vodafone MČR Hearthstone
Vodafone MČR Hearthstone
Zdroj: PLAYzone

Blížíme se desítce. Hearthstone bude totiž již podeváté v historii součástí MČR. Tradiční hra se za poslední léta stala nedílnou součástí turnajů od PLAYzone a rok 2022 nebude výjimkou.

Ti nejlepší karetní mágové u nás se během následujících měsíců porvou o prize pool 58 000 Kč. Cíl je jasný - vyhrát a zařadit se po bok legend. Jednou z nich je aktuální mistr Evropy a jediný dvojnásobný šampion MČR v Hearthstonu Jaromír „Jarla“ Vyskočil. Vystřídá jej někdo na domácím trůnu, nebo si zkušený player dojde pro třetí titul?

Harmonogram Vodafone MČR Hearthstone
TurnajDatum (kvalifikace + finále)
1. série9., 16. 6. + 23. 6.
2. série30. 6., 7. 7. + 14. 7.
Midseason21. 7. + 6. - 7. 8.
3. série18., 25. 8. + 1. 9.
4. série8., 15. 9. + 22. 9.
Last Call29. 9. + 1. 10.
Finále Vodafone MČR15. - 16. 10.

Sezónu Vodafone MČR Hearthstone lze rozdělit na čtyři části: online turnaje, Midseason, Last Call a Finále MČR.

Během online turnajů a Midseason budou hráči sbírat MČR body. Ty se zapíšou do celkové tabulky Vodafone MČR. Z té pak vyplyne hned desítka pozvánek na finálový dvoudenní event ve Vodafone PLAYzone Areně.

Další dva bojovníci si účast na říjnovém Finále MČR zajistí během Midseason.

Online turnaje

Během letošní sezóny Vodafone MČR Hearthstone se odehrají hned čtyři turnajové série. Jejich součástí budou vždy dvě otevřené kvalifikace a online finále. Z každé kvalifikace postupuje top 4 do finále, zbytek z top 16 získá MČR body. Pokud hráč do finále postoupí z první kvalifikace, nemůže se už zúčastnit kvalifikace druhé. Hlavním lákadlem online finále jsou stovky MČR bodů k mání.

Midseason

21. července se uskuteční otevřená kvalifikace, ze které osm hráčů postoupí do Midseason turnaje. Tam je pak doplní osm pozvaných dle MČR tabulky.

Midseason vyvrcholí jako offline event v nově otevřené Vodafone PLAYzone Areně 6. - 7. srpna. Šestnáct borců na místě zabojuje především o dva sloty do finále MČR, jež získají oba finalisté. Vítěz navíc obdrží šťavnatou finanční odměnu ve výši 10 000 Kč. Body jsou ale to hlavní. Během Midseason se jich rozdá 2 500.

Harmonogram první turnajové série
DatumTurnaj
Čtvrtek 9. června1. kvalifikace Vodafone MČR Hearthstone
Čtvrtek 16. června2. kvalifikace Vodafone MČR Hearthstone
Čtvrtek 23. červnaFinále 1. turnajové série

O poslední čtveřici, která se kvalifikuje na Finále MČR, se rozhodne během turnaje Last Call pouhé dva týdny před grandfinále.

Last Call

Podobně jako u Midseason a online turnajů, také u Last Callu proběhne otevřená kvalifikace pro všechny hráče. Z té postoupí nejlepší osmička do hlavního online turnaje, kde je doplní osm nejlepších podle MČR tabulky, kteří ještě své místo na Finále MČR nemají jisté.

Top 4 Last Callu si zajistí účast na Finále MČR.

Finále MČR 

Nejlepší šestnáctka sezóny Vodafone MČR Hearthstone se zúčastní dvoudenního offline eventu přímo ve Vodafone PLAYzone Areně. Ta se uskuteční 15. - 16. října. Na Finále MČR budou hráči bojovat o prize pool v hodnotě 40 tisíc korun:

  • 1. místo - 20 000 Kč
  • 2. místo - 10 000 Kč
  • 3. - 4. místo - 5 000 Kč
Prize pool Vodafone MČR Hearthstone
TurnajCena
Online turnajové série8 000 Kč
Midseason10 000 Kč
Finále MČR40 000 Kč
Celkem58 000 Kč

Všechny zápasy sezóny Vodafone MČR Hearthstone budou vysílány na Twitch kanále PlayzoneCZ, dále pak na facebookových stránkách Prima COOL a také v HbbTV aplikaci televizních stanic Prima. Hlavními komentátory budou Ondřej „Skeri“ Škeřík a Matěj „Tecik“ Šturma.

Strategickým partnerem je opět mobilní operátor Vodafone. Letošní sezónu bude sponzorovat také značka brambůrků Pringles.

Vývoj sezóny Vodafone MČR Hearthstone včetně toho, jak se to má s plány na samotné grandfinále, pak můžeš sledovat na FacebookuInstagramu i v podobě článků na našem portále. A pokud bys někdy měl chuť na pořádnou pařbu a perfektní občerstvení, tak zajdi do Vodafone PLAYzone Areny!

Štítky: hearthstone, MČR
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).