Přejít k hlavnímu obsahu

Sezóna teprve začíná, finále první série bylo plné překvapení, říká komentátor Skeri

6. 6. 2022 | 10:40 Brawl Stars Rozhovor
Na paškál jsme si tentokrát vzali Ondřeje Škeříka, alias Skeriho, jednoho ze stálic Samsung MČR v mobilních hrách. Jak se vůbec k Brawl Stars dostal a proč se těší na letošní finále?
Skeri
Skeri
Zdroj: PLAYzone

Ahoj Skeri, ty jsi jednou z našich stálic na Samsung MČR v mobilních hrách. Jak ses ale k Brawl Stars vůbec původně dostal?

Bylo to náhodou. Jak někteří fanoušci tuší, dříve jsem se o turnaje v Brawl Stars staral. To jsem byl u PLAYzone, a pak už přišlo komentování, protože jsem tu hru aktivně hrál a znal jsem ty hráče. Komentování bylo vždycky můj sen. Šéfové MČR mě to nechali zkusit a vzhledem k tomu, že to bylo v zárodku a moc lidí do toho nešlo, tak to nějak dopadlo a teď už mi to docela jde.

V zárodku to ale bylo už pár let zpátky. Jak jde čas se Skerim a MČR? 

Moje komentátorská zkušenost roste s každým streamem. Co si budeme povídat, je to práce, u které se člověk musí pořádně rozmluvit a podle mě je ta praxe strašně poznat. Na prvním vysílání jsem netušil, jak vyplnit takové to „trapné“ čekání, než se hráči připraví. Teď už je to mnohem lepší, jsou tu různé příběhy, a tak. 

Máš tedy nějaké zaručené recepty na vyplnění prostoru na streamu?
Nemůžu prozradit všechny triky, ale rád zabrousím do toho, co víme o hráčích, podívám se do svých příprav. Za ty dva roky komentování jsem nasbíral spousty informací a většinou tam něco je. Mám i záchranné lano, kdy se na něco zeptám kolegy a nechám ho minutu mluvit.

Říkal jsi, že za ty roky s hráči už máš zkušenosti. Jak moc se za ty roky změnily sestavy, ať už v rámci jednotlivců, nebo celých týmů?

Týmy se obměňují docela pravidelně, je to častěji, než před každou sezónou a co tři měsíce se sestava mění. Sestavy jsou ale víceméně stejné. Občas zaregistrujeme nová jména. Ty buď přijdou a odejdou, nebo se uchytí a já si je přidám do svého repertoáru informací.

Pokud skočíme k aktuální sezóně MČR, máme za sebou finále první série. Jak to tam vypadalo? Je vidět, že se hráči teprve rozjíždí, nebo jsou ty boje vyrovnané už teď?

Zažili jsme pár překvapení, ale je rozhodně vidět, že sezóna teprve začíná. Hráči byli připraveni a jejich výkony byly skvělé. Co si teprve muselo sednout, byla chemie mezi týmy, protože před sezónou došlo asi k největším změnám a některé týmy ukázaly potenciál, některým to šlo méně. Pak tu byli Sampi, kteří ukázali, co umí.

Kromě Sampi, je někdo, kdo tě překvapil?

Rozhodně to byli finalisté obou finále, byl to mix pod názvem Hi a docela mě překvapuje, že se o ně ještě nikdo nehlásil.

Co nás ještě čeká a kdy by bylo nejlepší do turnajového vlaku naskočit?

Nejlepší by bylo naskočit už v pondělí 6.6. a tam začít sbírat bodíky. Série nás čekají ještě tři a času je relativně dost. Byla by ale škoda to podcenit. Na začátku července nás čeká Mid-Season turnaj, což bude historicky druhá Brawl Stars LAN akce na česko-slovenské scéně. Potkáme se ve Vodafone PLAYzone Areně, kde budu nejen já, ale i mí spolu-komentátoři a hráči.

Ty sám už ses stihl do arény podívat?

Málem. Předevčírem jsem tam měl sraz s kolegou, bohužel jsme se ani jeden nepodívali, kdy aréna otevírá. Chci se tam ale podívat ještě před komentováním, abych tušil, co mě tam čeká. Strašně rád bych si tam vyzkoušel všechno, osahal všechny konzole, virtuální reality. Nenápadně vtrhnout do studia a dát si nějaký burger a limonádu. 

Na co se do arény těšíš jako komentátor nejvíc? 

Výhodou je, že se vůbec sejdeme a z arény si budeme moc zakomentovat. Co jsem viděl, jedno z stanovišť je zelené plátno, což přímo vyzývá ke trollení pomocí zelené košile. Jak jistě moji fanoušci vědí, takové vtípečky jsou má specialita. Zapomenout nesmím ani na humor, který je pro PLAYzone produkci typický.

My ti moc děkujeme a na tvé vtípečky a humor se budeme těšit!

Taky děkuju a budu se těšit!

Skeri
Skeri
Foto: PLAYzone
Štítky: skeri, Brawl Stars, MČR
Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.