Přejít k hlavnímu obsahu

SOUHRN: SINNERS vrátili ENTERPRISE porážku a postupují, Orde Samurai končí

8. 6. 2022 | 23:10 Counter-Strike 2 Live coverage
Další turnaj ze seriálu MČR startuje. Během Tipsport CS:GO Online se představí naprostá česko-slovenská špička. SINNERS bez Adama „NEOFRAG“ Zouhara, Sampi.Tipsport s Ladislavem „GuardiaN“ Kovácsem nebo ve formě hrající Dynamo Eclot. Kdo ovládne soutěž s prize poolem půl milionu korun?
Současná sestava SINNERS
Současná sestava SINNERS
Zdroj: PLAYzone

SINNERS - ENTERPRISE 2:1 (12:16, 16:8, 16:2)

Mapy: Mirage, Overpass, Ancient

Tři mapy, tři příběhy. Na té první se ENTERPRISE nadřeli na vítězství, ale do vedení 1:0 se nakonec dostali. Od té doby byl ale na serveru jediný tým: SINNERS.

ENTERPRISE se na dalších dvou mapách dostali pouze k deseti kolům. Na Overpassu to ještě šlo, ale Ancient byla jednostranná krasojízda v podání české jedničky, která středeční výhrou oplatila soupeři porážku z Elisa Invitational.

Erik „The eLiVe“ Sith (ENTERPRISE): „Ty mapy nám nevyšly, ale ten Overpass podle mě nebyl tak špatný. Na Ancientu nás ale přejeli, tam hráli SINNERS opravdu pěkně.“

Max „SHOCK“ Kvapil (SINNERS): „Jsem rád, že jsme to ENTERPRISE alespoň takhle vrátili. Už včera jsme si to říkali. Možná i ten Twitter trochu utichne.“

Orde Samurai - eSuba 0:2 (6:16, 14:16)

Mapy: Vertigo, Ancient, Dust2

Série plná  překvapení. Hned tím prvním byl pick Orde Samurai, kteří i po prohře 0:16 proti SINNERS šli znovu na Vertigo. A znovu to nevyšlo. Tentokrát to nebyla prohra s nulou, ale ani šest kol není nic, co by Orde Samurai slavili.

Na Ancientu už to byl jiný příběh. Dlouhou dobu vyrovnané skóre, ke konci zápasu byli Orde Samurai dokonce ve vedení a eSuba se musela obávat, jestli se neukáže i na třetí mapě. Jenže pár nepovedených kol v podání Orde Samurai rozhodlo o tom, že eSubě na vítězství stačily pouhé dvě mapy.

Ohlasy hráčů:

Tomáš „system“ Zemko (Orde Samurai): „Ancient byl lepší než Vertigo, škoda, že jsme se nedostali na tu třetí mapu. Na konci jsme byli trochu zbrklí a push přes smoke nevyšel.“

Dominik „blogg1s“ Janita (eSuba): „Na konci jsme si dávali pozor na heikkola, trochu jsme pozměnili setup. Každý jsme makali na 100%, ale možná jsme trochu podcenili na Ancientu soupeře.“

SINNERS - Orde Samurai 16:0

Mapa: Vertigo

Takový přejezd čekal asi jen málokdo. Ano, Orde Samurai byli outsiderem, ale prohru bez jediného vyhraného kola si asi nedokázali představit ani v nejhorší noční můře.

Luxusní výkon předvedl nový star player české jedničky Sebastian „beastik“ Daňo. Se skóre 25/4 naprosto dominoval na Vertigu a atakoval nejvyšší příčky letošní sezóny MČR, co se týče K/D na jedné mapě.

Ohlasy hráčů: 

Tomáš „system“ Zemko (Orde Samurai): „Kam jsme přišli, tak nás sundal beastik. Reálně první kolo, ve kterém jsme měli šanci vyhrát, byly druhé pistolky.“

Max „SHOCK“ Kvapil (SINNERS) : „Snažili jsme se dát určitě dát 16:0, slyšeli jsme, že se za to snad dropují nějaké skiny. Teď budeme chtít vrátit ENTERPRISE včerejší prohru.“

ENTERPRISE - eSuba 16:8

Mapa: Ancient

Velice kvalitní výkon ze strany ENTERPRISE. Jeden z favoritů na Tipsport CS:GO Online začal svou pouť turnajem vítězstvím nad eSubou. Na Ancientu byl jen jeden tým, „modrá krev“ se jen marně pokoušela zastavit rozjetou mašinu svého soupeře.

Od začátku do konce měli EP zápas pod kontrolou. Matěj „stinx“ Štorek a Deyvid „h4rn“ Benchev sestřelovali jednoho soupeře po druhém. Obě poloviny šly ve prospěch ENTERPRISE, kteří budou v upper bracketu čekat na vítěze zápasu SINNERS vs. Orde Samurai. Esuba padá do lower bracketu.

Ohlasy hráčů: 

Dominik „blogg1s“ Janita (eSuba): „Hráli jsme špatně situačně, byl tam celkem zmatek, nedoplňovali jsme se. Byla to špatná teroristická strana na Ancientu. Prohráli jsme pár zbytečných clutchů a rozhodovaly také individuální chyby. Věřili jsme, že to za CT otočíme. Ale dopadlo to, jak to dopadlo. Byli lepší.“

Matěj „stinx“ Štorek (ENTERPRISE): „Počítali jsme s Ancientem a doufali jsme, že začneme za CT. Nečekali jsme to ale tak rychlý, když jsme prohráli obě pistolky.“

První hrací den patří skupině A. V úvodním mači se utkali dva tradiční soupeři posledních let: ENTERPRISE a eSuba. Ve druhé BO1 sérii se představí SINNERS s Tomášem „tomkeejs“ Tomkou v sestavě proti nebezpečným Orde Samurai.

Po dvou BO1 sériích přijdou na řadu BO3 mezi poraženými a vítězi. Jeden z týmů se ve středu s turnajem rozloučí, zatímco vítěz posledního zápasu dne postoupí do play-off.

Základní skupiny Tipsport CS:GO Online se odehrají v double-elimination bracketu. To znamená, že po úvodním prohraném zápase budou mít mančafty šanci na reparát. Pokud však prohrají podruhé, cesta soutěží pro ně končí.

Zápolení o cenné kovy vypukne v sobotu, kdy v odpoledních a večerních hodinách proběhne semifinále. Vše uzavře nedělní program, který se bude skládat ze zápasu o třetí místo, a samozřejmě ze souboje o titul.

Všechny zápasy Tipsport CS:GO Online budete moci sledovat na Twitch kanále PLAYzoneCZ či přímo v nově otevřené Vodafone PLAYzone Areně, kde své mače odehrají reprezentanti eSuby.

Harmonogram Tipsport CS:GO Online
Středa 8. června
A114:30 Evropa ENTERPRISE16:8 Česká republika eSubaBO1
A216:00 Česká republika SINNERS16:0 Slovensko Orde SamuraiBO1
A317:30 Česká republika eSuba2:0 Slovensko Orde SamuraiBO3
A421:00 Evropa ENTERPRISE1:2 Česká republika SINNERSBO3
Čtvrtek 9. června
B114:30 Česká republika Dynamo Eclot: Slovensko CryptovaBO1
B216:00 Česká republika Entropiq Prague: Slovensko Sampi.TipsportBO1
B317:30Poražený B1:Poražený B2BO3
B421:00Vítěz B1:Vítěz B2BO3
Pátek 10. června
A515:30 Česká republika eSuba: Evropa ENTERPRISEBO3
B519:00Vítěz B3:Poražený B4BO3
Sobota 11. června
SF115:30TBA:TBABO3
SF219:00TBA:TBABO3
Neděle 12. června
O315:30Poražený SF1:Poražený SF2BO3
GF19:00Vítěz SF1:Vítěz SF2BO3
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).