Přejít k hlavnímu obsahu

NEOFRAG září! V OG má první oficiální výhru a čeká jej semifinále velkého turnaje

9. 6. 2022 | 11:50 Reportáž
Úvodní velké představení Adama „NEOFRAG“ Zouhara v drese OG započalo vítězně. Česká hvězda dopomohla svému prvnímu mezinárodnímu působišti ke čtvrtfinálovému triumfu na Global Esports Tour v Dubaji a zahraje si o přední příčky. Jeho další soupeř navíc může být z nejlepší světové desítky.
OG na turnaji v Dubaji
OG na turnaji v Dubaji
Zdroj: OG CS:GO

Neoficiální premiéru v novém drese si Adam „NEOFRAG“ Zouhar odbyl už na showmatchi proti MIBR, který jeho tým opanoval. OG však čeká turnaji nabitý červen, celkem si v létě zahrají o více než 30 milionů korun. První ze zkoušek pro novou sestavu se odehrává ve městě, které můžete milovat, nebo nenávidět.

Dubajská zastávka Global Esports Tour nabízí nejjednodušší možný turnajový formát. O prize pool 250 tisíc dolarů se osmička účastnících se týmů popere v Single Elimination pavouku. Jedna prohra znamená konečnou. O to více musí potěšit, že se OG úvodní duel podařil a o víkendu si zahrají o medaile.

Premiérovým soupeřem Neofraga na světovém kolbišti byl výběr americké organizace Complexity. Soupeř vstoupil do BO3 série lépe a po výhře 16:11 na Overpassu šel do vedení. Českému střelci se přitom první mapa vydařila, na následném Vertigu se o něco více přidali jeho parťáci a především díky povedené první straně bylo jasné, že úvodní mač celého turnaje rozhodne až decider. OG opanovali Vertigo 16:8.

Koncovka napínavé série byla od počátku hodně vyrovnaná. Klíčový bod v osmém kole první poloviny zaznamenal právě NEOFRAG, když 1vs3 clutchem (na videu níže) odvrátil pohromu v podobě prohry proti full-eku. OG to šlapalo o něco lépe a podařilo se tak dotáhnout otočku v sérii do vítězného konce. NEOFRAG tedy má na kontě vítěznou premiéru a nyní bude čekat, jestli se v semifinále utká proti NIP.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.