Přejít k hlavnímu obsahu

Sinners padli a hrající trenér se obul do Sampi: Jankto je blázen, utrácel miliony a zničil trh s hráči

12. 6. 2022 | 09:15 Counter-Strike 2 Rozhovor
Semifinále Tipsport CS:GO Online mezi SINNERS a Sampi se neobešlo bez slovních přestřelek. Po prohraném zápase se Tomáš „tomkeejs“ Tomka ostře trefoval do vlastníka Sampi Jakuba Jankta. „Bohužel, je tady jeden člověk, který utratil hrozně moc peněz a úplně s prominutím dos*al cenu hráčů na trhu,“ komentoval Tomka stavbu nového týmu kolem Ladislava „GuardiaN“ Kovácse.
Tomkeejs se opřel do Jakuba Jankta
Tomkeejs se opřel do Jakuba Jankta
Zdroj: PLAYzone/Instagram @jakubjanktojr

Ještě před začátkem série bylo jasné, že zápas mezi SINNERS a Sampi.Tipsport vyvolá obří vlnu emocí. „Kolik pokusů budou potřebovat „milionoví kluci“ na to, aby nás porazili?“ ptala se liberecká organizace na sociálních sítích.

Odpověď byla rychlá: dva. Slovenská pětice v barvách Sampi.Tipsport přehrála v neskutečné sérii SINNERS 2:1 a postoupila do finále Tipsport CS:GO Online. Odveta za prohru z uzavřené kvalifikace REPUBLEAGUE tak byla úspěšná.

V pozápasovém rozhovoru měl ale Tomáš „tomkeejs“ Tomka, trenér SINNERS, co říct. „Horší výkon jsme asi za posledního půl roku nepodali. Prohráli jsme si to kompletně sami. Ať to zní jakkoli, Sampi byli jeden z nejhorších domácích týmů, proti kterému jsme za poslední dobu hráli,“ měl hrající trenér dlouhodobé tuzemské jedničky připomínky k výkonu soupeře. Ale u toho neskončil.

„Mně se hrozně líbí, jak všichni píšou, proč si nepickneme toho a toho. Bohužel, je tady jeden člověk, kterej utratil hrozně moc peněz a úplně s prominutím dos*al cenu hráčů na trhu,“ nedržel se Tomkeejs zpátky. „Najednou si organizaci myslí, že jejich hráči stojí miliony. Což je úplnej nesmysl za mě. Jankto tomu tady moc nepomohl,“ kritizoval Tomka českého fotbalového internacionála.

SINNERS narazili na vysokou cenu hráčů po odchodu své hvězdy Adama „NEOFRAG“ Zouhara. Právě za něj je Tomkeejs dočasnou náhradou.

„Myslím si, že s těma cenama už se jen tak nehne. To už se tady prostě doje*alo a bude to trvat minimálně pár roků, než lidi dostanou znovu rozum a pochopí, že nikdo ty hráče za tolik peněz kupovat nebude. Kromě bláznů, jako je Jankto,“ pokračoval kouč SINNERS.

„V naší pozici je to těžší, protože my teď nemůžeme vzít jen tak někoho a učit ho týmovou hru od základu, protože by to zabralo moc času. Možná  e to i naše chyba, že už nějakou delší dobu nemáme akademii, nedohlížíme na to a nevychováváme si ty hráče. Je to určitě cesta, kterou do budoucna určitě půjdeme,“ potvrdil Tomka úmysl liberecké organizace založit akademii.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).