Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS jsou naživu, zatímco ENTERPRISE a STYKO dokráčeli k postupu

15. 6. 2022 | 13:03 Counter-Strike 2 Preview
Elisa Invitational Spring pokračuje dalším hracím dnem, který uzavře čtvrté kolo swissu. O tom, kdo přežije, se rozhodlo v předchozích dnech, dnes se bude bojovat o další dva postupové sloty do play-off. Mezi těmito vyvolenými se nachází také domácí organizace ENTERPRISE esports.
Robert „manguss“ Kasper
Robert „manguss“ Kasper
Zdroj: PLAYzone (Peter Brichta)

ENTERPRISE jsou v poslední době jako na houpačce. Forma šla po posledních změnách nahoru, podařilo se jim postoupit do REPUBLEAGUE, v CEE Champions však nedosáhli na medaili a na lokálním turnaji Tipsport CS:GO Online dokonce neprošli ze skupiny. Nyní však mají opět další šanci na mezinárodní scéně.

V turnaji Elisa Invitational Spring již zaznamenali dvě výhry a ve čtvrtém kole si tedy zahrají o postup do play-off. Jeden ze zářezů byl navíc proti SINNERS, což vlilo hráčům kolem Erika „The eLiVe“ Sitha čerstvou krev do žil. Po předchozí výhře nad AGO a porážce s vítězi swissu ECSTATIC mají s bilancí 2-1 první šanci na postup. Jejich soupeřem bude ve středu od 15:00 tým ex-MAD Lions. Aktuálně 49. nejlepší tým světa si taktéž poradil se SINNERS a z poslední doby má třeba dva skalpy Eternal Fire. Soupeř to nebude snadný.

Úspěšný duel čtvrtého kola už mají za sebou oba další čeští a slovenští zástupci v turnaji. Zatímco Martin „STYKO“ Styk a jeho evropská sestava Apeks si výhrou nad BLUEJAYS vybojovala slot ve vyřazovací části, tak SINNERS úspěšným vystoupením nad KOVA Esports odvrátili vyřazení. Stále však musejí uspět v pátém kole. Nyní zbývá jen čekat, ke které z těchto dvou skupin se dnes přidají ENTERPRISE. Snad k té vítězné!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.