Přejít k hlavnímu obsahu

Ninja a Ludwig. Kdo další přispěl na operaci známého komentátora?

18. 6. 2022 | 15:30 Gaming
Zdravotní komplikace se nevyhýbají nikomu, ani třeba velkým komentátorům a streamerům. Jeden z hvězd Smash Melee komunity utrpěla mozkovou mrtvici, a protože si v USA hradíte zdravotní péči sami, na jeho podporu vznikla sbírka, která má za cíl vybrat 400 000 dolarů.
Chillindude
Chillindude
Zdroj: Twitter.com/Chillindude

O tom, že fanoušci streamerů umí darovat peníze na dobrou věc, se ukázalo v minulosti několikrát nejen v zahraničí. Nyní potřebuje pomoct jedna z legend bojových her a základní pilíř Smash Melee komunity, Kashan „ChillinDude“ Khan. Ten před nedávnem utrpěl mozkovou mrtvici a potřebuje podstoupit operaci srdce. Jak uvedl jeho bratr Burhan Khan, ChillinDude dostal mozkovou mrtvici, čehož si prvních pár dnů nikdo nevšiml. Když Kashan nezvedal telefony ani po několika dnech, rozhodl se bratr, že zavolá jeho přátelům v Severní Kalifornii. Ti k němu skutečně dorazili a našli ho v takovém vztahu, v jakém ho našli.

Na vině je dle všeho infekce v koleni. Ta se rozšířila dál do těla, až do jeho srdce, což způsobilo středně velkou mrtvici, což z bratra na opravdu dlouhou dobu udělalo mrzáka,
řekl bratr ChillinDuda.

Velká jména Smash komunity sdílela charitu na GoFundMe, kde je účelem vybrat 400 000 dolarů. V tento moment se vybrala více než polovina a v seznamů největších dárců nalezneme spoustu známých jmen. Zdaleka největší dar má na svém kontě Tyler „Ninja“ Blevins, který svému kamarádovi daroval 25 tisíc dolarů. V závěsu se drží Ludwig Ahgren s další pětimístnou sumou. Přispěl také Team Liquid.

Joseph „Mang0“ Marquez, který je jedním z nejlepších hráčů a nyní reprezentuje na Melee majoru, řekl, že až se vrátí, uspořádá pořádnou sbírku. Pozadu nezůstal ani jeden z odpůrců ChillinDude, který – přesto, že se s komentátorem pohádal – přihodil nějaký dolar a svou komunitu vyzval k podpoře.

Podpořit svého kamaráda a kolegu tak chtějí všichni. Na Redditu se rozvířila debata o tom, na jaké úrovni je zdravotnictví ve Spojených státech. Vzhledem k tomu, že si lékařské zákroky platí sami lidé, nelze se divit charitativní sbírce, kterou bratr pořádá.

Zdroj: gofundme.com
Štítky: charita, Ninja, Ludwig
Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.