Přejít k hlavnímu obsahu

Životní forma? Přestal jsem hrát deathmatch, říká s úsměvem kapitán Dynama Eclot

17. 6. 2022 | 20:10 Counter-Strike 2 Rozhovor
Dynamo Eclot se po zahraničních zářezech konečně dočkalo i domácího triumfu. Na cestě za prvenstvím na Tipsport CS:GO online sice DNE nepotkali SINNERS, ale i přesto jde o cenný úspěch do sbírky. O tažení za titulem, individuální i týmové formě či domácí konkurenci se rozpovídal sám kapitán Filip „K1-FiDa“ Dvořák, který z osobního pohledu zažil jeden z nejlepších turnajů v kariéře.
Filip „K1-FiDa“ Dvořák
Filip „K1-FiDa“ Dvořák
Zdroj: s povolením Dynamo Eclot

Jaké jsou tvé pocity po zisku titulu z Tipsport CS:GO Online? Jak vysoko jej v kariéře řadíš?

Samozřejmě jsme z toho šťastní, jelikož jsme potřebovali už něco vyhrát na CZ/SK scéně. A řadím to asi jeden ze tří největších úspěchů. Kdyby to bylo v offline prostředí, tak bych řekl že asi největší úspěch.

Myslíš, že turnaji uškodilo, že jako jediný neproběhl offline? Dopadl by výsledkově jinak?

Uškodilo, těžko říct, každý turnaj je jiný. Myslím si, že těch offline turnajů si užijeme na podzim až až. A výsledkově jestli by dopadl jinak? Určitě, každému týmu sedí něco jiného.

Jak bys obecně zhodnotil vaše výkony v poslední době? Vygradovala právě o víkendu vaše forma?

V poslední době si myslím, že nemáme vůbec špatné výsledky, ale to budeme moci hodnotit až po odehrání všech lig. Jestli vygradovala naše forma právě teď, nemohu posoudit, ale doufám, že ještě nevygradovala. (smích)

V čem jste se za poslední dobu podle tebe nejvíce posunuli, ačkoliv ještě oficiálně nemáte kouče?

Nejvíce jsme se posunuli asi s týmovou hrou a individuálně, jelikož se více zaměřujeme na teorii a ta je hodně potřeba, pokud se chcete zlepšovat. Samozřejmě dalším faktorem bylo, že Dytor k nám zapadl suprově, hraje pozičky, kde by měl být star player, a to i dokazuje. Samozřejmě nemůžu chválit jen jeho, ale i ostatní (capseN, Valencio i nbqq) hrají skvěle.

Dynamo Eclot CS:GO tým v Bratislavě
Dynamo Eclot CS:GO tým v Bratislavě
Foto: s povolením Dynamo Eclot

Tobě osobně to hodně střílelo, čím si to vysvětluješ? Začal jsi něco dělat jinak, nebo se to prostě sešlo?

No, přestal jsem hrát deathmatch... (smích) Ale jinak to bylo asi tím, že jsme naše enemy měli nakoukané a věděli jsme, co od každého čekat, a měl jsem asi tu náhodu, že chodili zrovna mě do crossu, jinak by mi to vše vyžral Dytor. (smích)

Už nějaký měsíc se hraní poprvé věnuješ profesionálně. V čem se to s odstupem u tebe nejvíce podepisuje?

Odstupem času, když to tak projdu, tak má to i svá negativa, ale samozřejmě i pozitiva. Samozřejmě, z herního hlediska máte daleko více času se připravovat na zápasy, na individuální rozvoj, sledování lepších týmu a podobně. A z hlediska mě samotného, tak vidím negativitu v tom, že někdy netušíme, kdy máme volno, jelikož nám do programu skočí nějaký zápas nebo turnaj a hned je po volnu. (smích)

Mrzí tě, že jste se v průběhu turnaje neutkali se SINNERS, nebo jsi naopak vyhnutí se přivítal?

Ani mě to nějak nemrzí. Sledovali jsme semifinálový zápas mezi SINNERS a Sampi.Tipsport a myslím si, že kdyby SINNERS neprohráli situačky 4vs2 a podobně, tak bychom hráli s nimi. Těžko říct, jestli se nám povede zvítězit v semifinále Sazka eLEAGUE, tak si myslím, že se s nimi utkáme. Na druhou stranu jsme i rádi, že jsme si mohli zahrát proti Sampi, se kterými jsme se ještě s jejich novou sestavou nesetkali.

Vnímáš to tak, že po odchodu NEOFRAGA bude boj o domácí trůn více otevřený? Přidává to na motivaci?

Tak určitě bude boj o domácí trůn více otevřený, jelikož NEOFRAG byl rozdílový hráč, kterého by chtěl mít každý v týmu a bude ho těžké nahradit. Samozřejmě to přidává na motivaci, protože každý chce být jednička a sesadit SINNERS po 2,5 letech z trůnu, ale i to bude velmi těžké. Aktuálně jsme si mohli všimnout, že SINNERS hráli s Tomkejsem, který je coach, a za mě předvedl dobré výkony na to, že už více jak 2 roky to aktivně nehraje. V letní pauze, až ho nahradí  nějakým vhodným riflerem, budou SINNERS stále na špici.

Filip „K1-FiDa“ Dvořák
Filip „K1-FiDa“ Dvořák
Foto: s povolením Dynamo Eclot

Nemůžu se nezeptat na Sampi.Tipsport, co si o nich myslíš? Překvapilo tě, že se dostali do finále?

Popravdě jsem nějak očekával, že ze skupin se dostanou a přes SINNERS neprojdou, ale po hodně vyrovnané bitvě postoupili a mě tím překvapili. Jinak hrají spolu teprve chvíli a jde vidět, že ještě tam není ten nejlepší teamplay, ale to tak bývá u nově vzniklých týmů. Samozřejmě mají ještě čas na to, měnit různé role v týmu, jakožto všechny překvapilo, že GuardiaN calluje a podobně.

Co říkáš na další domácí konkurenci? Je někdo, kdo tě svými výkony zklamal, nebo naopak potěšil?

Zklamala mě asi eSuba, která minulý rok předváděla dobré výsledky, ale tak třeba se časem do toho zase dostane, jelikož měnila sestavu, tak není ještě pořádně sehraná. Na druhou stranu mě ale i překvapilo, že dokázali porazit ENTERPRISE o postup do play-off. 

Co s týmem ještě do letní pauzy plánujete? Jak poté strávíte odpočinek, bude zasloužená dovolená?

Do letní pauzy nás ještě čeká play-off Sazka eLEAGUE, play-off ESEA Advanced a do třetice play-off Y-Games PRO Series. Ve všech chceme urvat co nejlepší umístění a poté pár z nás už má naplánovanou dovolenou. 

Chtěl bys na závěr něco vzkázat všem vašim fanouškům, nebo komukoliv jinému?

Chci poděkovat všem, kdo nám fandili a podporovali během celého turnaje. A samozřejmě i manažerům, kteří se o nás dobře starají.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.